Гняв, недоволство и обвинения съпътстваха 66-ата анкета за Спортист на

...
Гняв, недоволство и обвинения съпътстваха 66-ата анкета за Спортист на
Коментари Харесай

Гняв и недоволство срещу избора на „Спортист на годината“

Гняв, неодобрение и обвинявания съпътстваха 66-ата анкета за „ Спортист на годината “, оповестява filternews.bg. Награждаването на най-успешните спортисти на България за 2023г. се състоя в четвъртък вечерта, а за повторно победител стана Александър Везенков.

Баскетболистът, който стана №1 в Евролигата и реализира трансфер в НБА, получи 1009 точки. Зад него в топ 5 се подредиха Григор Димитров (711 т.), плувецът Петър Мицин (689 т.), скиорът Алберт Попов (587 т.) и щангистът Карлос Насар (572 т.).

Именно влизането на 18-годишния Мицин в тройката се трансформира в обект на неодобрение. През годината той завоюва международна и европейска купа при юношите. През 2023 година Мицин стана първият българин със международен връх в плуването, като усъвършенства върховото достижение на 400 м свободен жанр за юноши. Плувецът беше отличен и със „ Спортен Икар “.

„ Мицин, в действителност страховит, почитание и почит към момчето и към кариерата му, само че Карлос Насар също има върхове, единствено че при мъжете. Две купи за best lifter, тази година, първата на европейското състезание в Армения я завоюва, като победи по точки най мощния мъж на планетата Лаша Талахадзе, и също така стана пръв с дуел, който никой не можа да надмине в още три категории след неговата. Може би, в случай че се съгласи да подвига за друга страна, тогава ще го създадат състезател на годината в България, тъй като целия свят приказва, че е феномен “, споделя майката на Карлос Насар в обществените мрежи.

По време на самата гала неодобрение изрази и шахматистката Нургюл Салимова. Тя остана шеста, а при качването си на подиума беше къса: „ Благодаря, за доста години. “

През годината тя остана втора в Световната купа в Баку, което ѝ обезпечи присъединяване в шампионата на претендентките, който излъчва участничка в мача за международната купа (най-голямото отличие в шахмата). Също по този начин през 2023 година Салимова оказа помощ на България да завоюва европейската отборна купа. След самата гала Салимова побърза да си тръгне и отхвърли да приказва пред репортерите.

Санкционираният плувец Антъни Иванов също употребява обществените мрежи, в които разкритикува избора на публицистите. Той от дълго време се бори с федерацията по плуване.

„ Да сложиш Карлос Насар 5-ти и Нургюл 6-та зад триумфи при юношите е пъклен смешно, а да избереш треньор, ползващ тренировките на други треньори, за „ Треньор на годината “ е, меко казано, смешно, още повече по-късно, което се случи на европейското състезание “, написа Иванов във „ Facebook “, визирайки Мицин и треньора му Николай Вакареев, определен за №1 при наставниците.

След церемонията най-хубавите български бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви също използваха обществените мрежи, с цел да зададат въпроси. Те останаха на 23-то място в анкетата с 22 т., а през 2023 година завоюваха купата на Европейските игри. Форумът имаше статут на европейско състезание в бадминтона.

„ Класацията „ състезател на годината “ на България към този момент е реалност. Благодарим доста на българските медии и публицисти за гласуваното доверие и за това, че сме в топ 25 в България по резултати! Интересното обаче е, за какво няма нито един медалист от европейските игри (проведени в Полша), в десетката на България, може би пиарът на някои спортисти е по-голям от действителността и оценяването по резултати “, означиха Стоеви.

Боксьорът ни Тервел Пулев също разяснява класацията.

„ Респект към всички останали, но… за мен този човек е Номер 1 за 2023 година “, написа в обществените мрежи Пулев, като добави видео със международния връх на Карлос Насар.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР