Гневно писмо изпратиха варненци до Varna24.bg. Спешно трябва да се

...
Гневно писмо изпратиха варненци до Varna24.bg. Спешно трябва да се
Коментари Харесай

Варненци гневно: Докога с тези вандалщини, това вече е тероризъм

Гневно писмо изпратиха варненци до Varna24.bg . Спешно би трябвало да се вземат ограничения против вандалите. " Това към този момент даже не е вандалщина, а тероризъм ", пишат те. Хората визират облепените с всевъзможни лепенки и изрисувани с драсканици пътни знаци.

" Положението е ужасно. Накрая ще се случи нещо непоправимо ", разсъждават хората и се аргументират: " Шофьорите могат да се объркат, защото от надалеч знакът наподобява иначе ".

Вандалски нападения има във всички квартали във Варна. Нужни са крути ограничения, разясняват хората и дават за образец Тунис, където са решили казуса с грозните драсканици, като санкционират бащата на нарушителя със солена санкция и със фотография в локалния вестник. Никой не желае да се види, че не се е справил с възпитанието на детето си, и превантивно взема решение казуса, споделят варненци.

В профилиран уебсайт дават пояснение за това, кой носи отговорност за уличните знаци?

Най-общо казано, държавното управление дава отговор за пътните знаци, табелите, маркировката и останалите средства за пътна сигнализация. Местните градски знаци се поддържат и обновяват от общината. Магистралните знаци са отговорност на регионалния транспортен отдел.

Има обаче изключения от правилото. Строителните компании нормално носят отговорност за обезопасяването и сигнализацията там, където строят. Понякога те имат ангажимент към организацията на придвижването година след привършване на градежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР