Гневни жители на Косово окичиха със стотици вратовръзки оградата около

...
Гневни жители на Косово окичиха със стотици вратовръзки оградата около
Коментари Харесай

Косовският премиер си увеличи заплатата двойно, но стана страшно

Гневни поданици на Косово окичиха със стотици вратовръзки оградата към министерския съвет в символ на митинг против удвояването на заплатата на премиера Рамуш Харадинай, съобщи БГНЕС.

Протестиращите увесиха към 300 вратовръзки с разнообразни цветове и даже една странна риза, с цел да подложат на подбив премиера.

Харадинай провокира необятно отвращение, откакто усили заплатата си от 1500 на 3000 евро. Обикновените косовари се оправят някак си с дребна част от тази сума, доколкото равнищата на бедността и безработицата в Косова са по към 30 %.

Харадинай отбрани дейностите си в изявление, в което сподели: „ Задължен съм да нося вратовръзка. Не мога да вървя някак си облечен. Трябва да нося риза “.

За митинга през днешния ден беше проведена групата „ Отвъд стената “, която събираше вратовръзки, с цел да ги окачи на оградата пред министерския съвет.

Харадинай „ не би трябвало да не помни, че съставлява хора, които нямат казуса с вратовръзките, само че които имат проблем, че са небогати “, сподели Кущрим Мехмети, един от водачите на тази група. Един от протестиращите, 67-годишен пенсионер сподели, че неговата пенсия е 75 евро.

Припомняме, че Косово едностранно разгласи независимостта си от Сърбия през 2008 година Белград не признава и до през днешния ден това решение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР