Глобите за неплатени пътни такси,за превишена скорост, за неправилно паркиране

...
Глобите за неплатени пътни такси,за превишена скорост, за неправилно паркиране
Коментари Харесай

Какви глоби ще отнесем ако нарушим пътните правила в Турция

Глобите за неплатени пътни такси,за превишена скорост, за погрешно паркиране и други нарушавания, могат да се ревизират на уеб страницата на приходната администрация на този линк:

https://ivd.gib.gov.tr/

Как става инспекцията:

След като отворите уеб страницата ще видите в лявата част прозорец в алено с надпис „ MTV ve TRAFİK PARA CEZASI ÖDEME “ .Трябва да щракнете върху него! След като ви се отвори новия прозорец ще би трябвало да отметнето квадрадчето с надпис: „ Yabancı plaka ile sorgulama yapmak istiyorum “ ( тази отметка значи,че вашия автомобил е с друга регистрация от турската,тоест вие сте с BG регисрация на автомобила). Следващата стъпка е да добавите вашия регистрационен номер на латиница в полето „ Yabancı Plaka “ и кода за сигурност в полето „ Güvenlik Kodu “ .Този код се намира в ляво от прозореца и най-вече е формиран от букви и числа.За да завършите инспекцията би трябвало да натиснете бутончено в наследник цвят „ SORGULA “ . Затваряте очи и откакто ги отворите, в случай че ви излезне надписа „ Plaka No ile yapılmış TPC Ceza Bildirim Bulunamadı! “ значи нямате санкции за заплащане.

За повече изясненост можете да погледнете прикачените фотоси:



На уеб страницата на турското Министерство на превоза и инфраструктурата можете да ревизирате за санкции за автомагистрали, тунели и мостове. Посетете този линк:

https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama

Как става инспекцията:

След като отворите уеб страницата ще видите прозорче с надпис „ PLAKA “ . В това прозорче би трябвало да въведете номера на автомобила на латиница. В долното прозорче с надпис „ yukaridaki metni girin “ би трябвало да въведете кода за сигурност, който е над него.След което натиснете прозорчето в наследник цвят „ Sorgula “ .Ако нямате обвързване,най отдоло в страничката ще видите единствено нули: 0,00 ₺ и може да дишате надълбоко.

За повече изясненост можете да погледнете прикачените фотоси:



Как става заплащането?

Заплащането се реализира на митническите пунктове на Граничен контролно-пропусквателен пункт при излизане от страната, като информацията за всички наложени парични санкции и други наказания на лицето излиза на служебния компютър на митническия чиновник. В случай че има неплатени такива, се издава наставление да бъде осъществено неотложно заплащане на гише на митницата, в това число с кредитни и дебитни карти. В случай че в системата на Министерство на вътрешните работи на Турция има постъпили данни за неплатени остарели санкции, те също ще бъдат изискани.

При неспособност за възнаграждение на място се планува задържане на транспортното средство на паркинг на митницата на Граничен контролно-пропусквателен пункт до възнаграждение на паричната глоба. Във връзка с въведената нова система за неотложно заплащане на наложените санкции е целесъобразно българските жители прецизно да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата и други разпореждания на територията на Турция.

Източник: turkeybg.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР