Глобите на бенефициентите, които са злоупотребявали със средства, получени по

...
Глобите на бенефициентите, които са злоупотребявали със средства, получени по
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: ЕК ни удържа пари, ако не се върнат средства за Къщите за гости

Глобите на бенефициентите, които са злоупотребявали със средства, получени по Програмата за развиване на селските региони, би трябвало да бъдат събрани. В противоположен случай глобите ще са за сметка на републиканския бюджет.
Европейската комисия няма да ги признае като разноски и тези пари ще бъдат удържани от последващи заплащания към страната-членка. Това съобщи някогашният аграрни министър Мирослав Найденов пред bTV.

Той разяснява измененията в Закона за подкрепяне на земеделските производители, които група депутати внесоха в Народното събрание. Според тях страната няма да връща пари от наложините санкции.

Новите текстове идват след решение на Върховен административен съд, с което бе анулирана методиката, по която се постановат санкции по аграрни проетки.

Според Найденов обаче е допустимо санкционирани бенефициенти по програмата да потърсят правата си в съда в Страсбург, защото методиката един път е анулирана от съда, а Народното събрание се пробва да промени закона със задна дата. " Ще се дадат положителни учредения за атакуване на сходен законодателен акт. Ако той нагледно казано падне, да вземем за пример след решение на Конституционния административен съд или президентът му наложи несъгласие, се връщаме в изходна позиция, да не могат да бъдат събрани тези средства, които би трябвало да бъдат върнати от недобросъвестните бенефициенти ", споделя той.

Според него законодателството би трябвало да бъде признато, тъй като ще засегне всички бенефицинети по програмата за селските региони.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР