Глобалното затопляне е един от най-важните въпроси, които висят като

...
Глобалното затопляне е един от най-важните въпроси, които висят като
Коментари Харесай

Защо учени искат да затъмняват Слънцето


Глобалното стопляне е един от най-важните въпроси, които висят като огромна питанка над планетата ни и всички държавни управления на нея. Ефектите от повишаващите се температури стават все по-очевидни, само че въпреки това се ускоряват и научните напъни в посока преодоляване на обстановката, доколкото това въобще е допустимо.

Наскоро Guardian заяви за екип от учени от Харвард, които са пресметнали, че би коствало към 2-2.5 милиарда $ на година да борим казуса посредством изкуствено затъмняване на Слънцето,пише lifestyle.bg. Идеята за геоинженерство от сходен мащаб не е нова, само че към този момент незнайните в уравнението са по-малко.

Планът включва " инжектиране " на избрани сулфати непосредствено в атмосферата над планетата, които ще блокират част от слънчевите лъчи и ще оказват помощ за охлаждането на цялото кълбо.

 Снимка 391000

Източник: iStock

Разбираме от кое място изхождат хората от Харвард, само че не ни се коства като рационална концепция да се бъркаме в допълнение в атмосферата, която по този начин или другояче замърсяваме задоволително с какво ли не.

Нека не забравяме, че Земята е прекосявала през стотици, даже хиляди световни промени в температурите и климата, промени в полюсите и какво ли още не.

Съществува доктрина, съгласно която протичащото се в съвременно време стопляне, е просто естествен феномен, за който нашите дейности имат дребен положителен или отрицателен резултат.

В същото време обаче концепцията с " инжектирането " се коства много атрактивна на бизнесите, които към днешна дата са изправени пред големи разходи, с цел да се вместят в новите условия за резистентност и понижаване на нездравословни излъчвания.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР