Глобалният растеж може да се понижи до нивата от 2009

...
Глобалният растеж може да се понижи до нивата от 2009
Коментари Харесай

Икономическият ръст в световен мащаб се връща на нивата от 2009-а


Глобалният напредък може да се намали до равнищата от 2009 година през идната година, поради негативните резултати от войната Русия - Украйна, които не престават да въздействат върху международната стопанска система, съгласно Института за интернационалните финанси.

Според икономисти растежът евентуално ще падне до 1,2% през 2023 година, тъй като войната евентуално ще се проточи.

Продължаващият спор носи неустойчивост на фондовите пазари и провокира скокове на цените на суровините - от недопечен нефт до пшеница. Това ще потисне икономическия напредък през цялата 2023 година.

Колко тежък ще е ударът върху световния Брутният вътрешен продукт зависи от траекторията на войната в Украйна, съгласно икономистите. " Основен сюжет е, че войната ще продължи до 2024 година, като се има поради, че спорът е " екзистенциален " за Путин.

Икономиката на еврозоната евентуално ще се свие с 2%, откакто бизнес доверието пада за ради близостта на Европа до Русия и Украйна съгласно IIF.

Междувременно Латинска Америка евентуално ще покаже " позитивни признаци " и стопанската система на континента може да нарасне с 1,2% през идната година, разясняват от комерсиалната организация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР