Глобалният консенсус, че хуманитарната работа е от съществено значение, твърде

...
Глобалният консенсус, че хуманитарната работа е от съществено значение, твърде
Коментари Харесай

Евроизгледи. Случаят на UNRWA разкрива много по-голям проблем с хуманитарната помощ

Глобалният консенсус, че филантропичната работа е от значително значение, прекомерно елементарно се отхвърля от високите морални позиции, постоянно с опустошителни последствия. Време е да възстановим тази почва, пишат дипломат Марк Уолъс и доктор Ханс-Якоб Шиндлер.

Доказателствата, уличаващи чиновници на UNRWA в терористичните офанзиви на 7 октомври, не би трябвало да са изненада за всеки, който е следил от близко активността на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

Твърденията, че някои чиновници на UNRWA в действителност са били сътрудници на Хамас, са единствено последната итерация на доста по-голям проблем, измъчващ бранша на интернационалната помощ.

Зашеметяващата липса на контрол и контролиране на филантропичните фондове през последните няколко десетилетия разреши на несметни милиарди пари на данъкоплатците да си проправят път към хазните на терористите.

Въпреки че филантропичните организации може да се чудят освен това, което те възприемат като обременителна „ администрация “, прецизният...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР