Глобалните продажби на смартфони спаднаха с 20,4% до 295 милиона

...
Глобалните продажби на смартфони спаднаха с 20,4% до 295 милиона
Коментари Харесай

Срив при глобалните продажби на смартфони с 20% през второто тримесечие

Глобалните продажби на смарт телефони спаднаха с 20,4% до 295 милиона броя през второто тримесечие на 2020 година, съгласно отчет на изследователската и консултантска компания в региона на ИТ технологиите Gartner Inc., оповестен във вторник и представен от бизнес телевизия CNBC, оповестява БНР.

В същото време обаче продажбите на iPhone-и на Apple съумяха да останат съвсем непроменени, до момента в който други производители, като Samsung, означиха двуцифрени спадове по отношение на година по-рано.

Продажбите на смарт телефони с марката Samsung са намалели с 27,1% по отношение на миналата година, сочи анализът на Gartner. Продажбите на смарт телефони на Huawei пък спаднаха с 6,8%. Две други китайски марки, Xiaomi и Oppo, означават спад надлежно с 21,5% и с 15,9%.

" Ограниченията за пътешестване, затварянето на магазините за търговия на дребно и по-разумните разноски за несъществени артикули по време на пандемията доведоха до втория следващ тримесечен спад на продажбите на смарт телефони през тази година ", уточни Аншул Гупта от Gartner.

Продажбите на смарт телефоните iPhone на Apple са се намалили обаче с едвам 0,4% по отношение на миналата година.

" Подобрената бизнес среда в Китай оказа помощ на Apple да реализира напредък в страната. В допълнение, въвеждането на новия iPhone SE насърчи потребителите на по-старите модели да надграждат своите смарт телефони ", съобщи вицепрезидентът на Gartner, отговарящи за проучванията, Анет Цимерман.

IPhone SE беше изключително прелъстителен през 2020 година, защото предлага същия процесор от висок клас на iPhone 11, само че при начална цена от Щатски долар 399.

Предходно изследване на Gartner откри спад с 20,5% при продажбите на смарт телефони през първите три месеца на 2020 година по отношение на година по-рано.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР