Глобалните продажби на смартфони отбелязаха рекорден исторически спад през първото

...
Глобалните продажби на смартфони отбелязаха рекорден исторически спад през първото
Коментари Харесай

Коронакризата удари мощно и производителите на смартфони


Глобалните продажби на смарт телефони означиха рекорден исторически спад през първото тримесечие на актуалната година, когато пандемията от ковид удари съществено потребителските разноски, оповестява изследователската и консултантска компания в региона на ИТ технологиите Gartner Inc., представена от организация Франс прес, съобщи БНР.

Проучването на Gartner откри спад с 20,5% при продажбите на смарт телефони през първите три месеца на 2020 година по отношение на година по-рано.

Сривът се случи на фона на нараснала икономическа неустановеност и въведените през март от редица страни по света строги карантинни ограничения за ограничение разпространяването на ковид, означи компанията. Друг отрицателен фактор беше прекъсването на заводи, доста от които в Китай, произвеждащи съставни елементи за множеството от огромните международни производители на смарт телефони.

Данните демонстрират, че компанията " Самсунг " (Samsung) е запазила водещата си позиция в света с пазарен дял от 18,5%, макар че продажбите на смарт телефони на южнокорейския производител означиха спад през първото тримесечие с над 22 на 100.

На второ място остава " Хуавей " (Huawei) с пазарен дял от 14,2%, откакто китайският софтуерен колос означи спад с 27% при продажбите на мобилни телефони на фона и на налаганите от Съединени американски щати наказания.

Трети остава американският софтуерен колос " Епъл " (Apple), макар че продажбите на iPhone-и се сви през първото тримесечие с едвам 8%, като неговият международен пазарен дял е от 13,7 на 100.

" Епъл " имаше мощен старт на годината с помощта на новата си продуктова линия, която докара до мощен подтик при продажбите в международен мащаб “, означи Анет Цимерман, вицепрезидент по научните проучвания в компанията за пазарни проучвания Gartner.

" Възможността на " Епъл " да обслужва клиенти посредством своите онлайн магазини и способността да си върне производството съвсем до естествени равнища в края на март оказа помощ за възобновяване на някои от по-ранните позитивни темпове ", добави тя.

Според Gartner световните продажби на смарт телефони през първото тримесечие на годината възлизат на 299 милиона бройки спрямо 375 милиона година по-рано.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР