Глобалните емисии на въглероден двуокис са достигнали нови рекордни стойности

...
Глобалните емисии на въглероден двуокис са достигнали нови рекордни стойности
Коментари Харесай

Глобалните емисии на въглероден двуокис с нови рекордни стойности тази година

Глобалните излъчвания на въглероден двуокис са достигнали нови рекордни стойности през 2018 година, което понижава възможностите повишението на температурата на планетата да се задържи в границите на 1,5-2 градуса по Целзий, предава Ройтерс.

Агенцията цитира изследване на Международната енергийна организация. По думите на представителката на организацията Фейт Бирол, събраните данни от първите девет месеца на тази година приказват за рекордно нарастване на излъчванията с въглероден двуокис.

Миналата седмица отчет на Организация на обединените нации предлагаше обществата да трансформират метода, по който употребяват силата, методите си на превоз и строителство, тъй че да се реализиран задачите за по-ниско световно стопляне.

"Съжалявам, имам неприятни вести, моитe данни са много стряскащи ", съобщи Бирол на конференция в полското посолство в Париж. Полша ще бъде хазаин на среща на Организация на обединените нации през декември, на която да бъде направена "книга с правила ", с цел да бъдат реализирани резултатите от историческата конференция за климата в Париж от 2015 година.

На нея се стигна до съглашение да се понижи потреблението на фосилни горива през този век, да се премине към възобновими източници на сила и да се ограничи световното стопляне.

"Проследявайки данните за първите девет месеца на тази година излъчванията на въглероден двуокис още веднъж ще доближат рекордни стойности ", предизвести Бирол.

Тя с терзание уточни, че възможностите за постигането на набелязаните цели понижават с всеки минал месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР