Глобалните доставки на смартфони се очаква да се възстановят с

...
Глобалните доставки на смартфони се очаква да се възстановят с
Коментари Харесай

Глобалният пазар на смартфони ще се възстанови през тази година

Глобалните доставки на смарт телефони се чака да се възстановят с 3% тази година, защото облекчаването на инфлацията подкрепя възобновяване на търсенето в нововъзникващите пазари, а консолидираното на генеративен AI притегля купувачите към първокласни устройства, се показва в отчет на Counterpoint Research.

Глобалните доставки са намалели с повече от 4% предходната година, демонстрират по-ранни данни от изследователската компания, защото потребителите " стегнаха кесията си " в една несигурна стопанска система.

Развиващите се пазари като Индия, Близкия изток и Африка се считат за съществени мотори на растежа на пазара на смарт телефони, изключително в бюджетния пестелив сегмент.

Бюджетният сегмент, който се чака да нарасне с 11% през 2024 година след стесняване през 2023 година, също ще види възходящо търсене в районите на Карибите и Латинска Америка.

Сегментът, състоящ се от телефони на цена сред $150 и $249, се чака да се възползва от облекчаването на инфлацията в райони като Африка и стабилизирането на локалните валути, се споделя в разбора.

Повишена конкуренция сред китайски компании като Oppo, Vivo и Xiaomi, дружно с възобновяване на търсенето на ИТ устройства, също подкрепя растежа в сегмента.

Премиум сегментът, с телефони на цени сред $600 и $799, се чака да нарасне със 17%. Въвеждането на по този начин мечтаната технология genAI и известността на сгъваемите устройства ще подтикват търсенето в този сегмент, се споделя в отчета.

Според отчета Apple и китайският противник Huawei евентуално ще излязат спечелили на премиум пазара.

Стабилното търсене на iPhone, изключително на разрастващите се пазари, се чака да облагодетелства Apple, до момента в който Huawei се чака да резервира мощното си наличие в Китай, изключително с стартирането на своя чипсет 5G Kirin, се показва в отчета.

Конкуренцията от страна на Huawei докара до 24% спад в продажбите на iPhone в Китай през първите шест седмици на 2024 година, пресметна по-рано Counterpoint.

Отделно, Apple води договаряния за вграждане на Gemini AI на Гугъл в iPhone съгласно известия в медиите от по-рано през март.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР