Глобалната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ разглежда кредитния рейтинг на

...
Глобалната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ разглежда кредитния рейтинг на
Коментари Харесай

Световна агенция решава за кредитния рейтинг на Община Пловд...

Глобалната рейтингова организация „ Стандарт енд Пуърс “ преглежда кредитния рейтинг на Община Пловдив. Вече са извършени онлайн срещи с кмета Здравко Димитров, зам.-кмета с сектор Финанси Величко Родопски и зам.-кмета " Образование и бизнес развиване " Стефан Стоянов. Разговори предстоят и с останалите заместител кметове в общината. Основните тематики, които специалистите на „ Стандарт енд Пуърс “ разискват с локалната администрация са стопанска система, развиване на инфраструктурата, финансови вложения, осъществяване на бюджета, проекти за идващите години, дълг и ликвидност и положение на общинските сдружения.

През 2020 година Пловдив резервира своя дълготраен кредитен рейтинг на равнище “ВВВ- “. Прогнозите тогава бяха постоянни, очакваше се дефицитът на Пловдив да е стеснен в интервала 2020-2022 година, защото ръководството на града ще разреши единствено умерено нарастване на задълженията и няма да изисква в допълнение покритие на ликвидност.

През юни тази година рейтинговата организация разгласи, че резервира кредитния рейтинг на България на равнище BBB със стабилната вероятност. А по предписание нито една община не може да има по-висок рейтинг от този на страната. В момента само кредитният рейтинг на София е еднакъв на този на България.

Очаква се отчетът на „ Стандарт енд Пуърс “ за община Пловдив да е подготвен до седмица или 10 дни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР