Глобалната рецесия, внедряването на AI технологиите и промяната в структурите

...
Глобалната рецесия, внедряването на AI технологиите и промяната в структурите
Коментари Харесай

На Запад все повече компании инвестират в програми за кариерен преход на служителите, които освобождават

Глобалната криза, внедряването на AI технологиите и смяната в структурите на фирмите за търсенето на по-голяма успеваемост са измежду главните аргументи за освобождението на чиновниците. Това демонстрират наблюденията на Adecco Group върху световния пазар на труда.

Другата наклонност, която обрисуват международните водачи в региона на НR услугите е, че макар тежкото решение за делене със чиновници, доста интернационалните компании от Западна Европа и Съединени американски щати влагат в стратегии за тъй наречените аутплейсмънт или кариерен преход. Тази на пръв взор непотребна инвестиция е част от дълготрайната им тактика за управлениe на работодателския им бранд. Целта на стратегиите за аутплейсмънт е да подкрепят оставащите без работа чиновници в избора им на нов кариерен път и в оправянето им с провокациите в търсенето на нова позиция.

„ Запазването на положителните връзки с някогашните чиновниците е скъпа инвестиция в запазването на положителното име на компанията. Никога не знаете дали някогашният ви чиновник няма да стане част от компания на ваши клиенти или снабдител на услуги, а мрежата ни от контакти е извънредно скъпа в света, в който живеем. От друга страна това е демонстрация на отговорно държание и инструмент за задържане на мотивацията на оставащите чиновници, които заради смяната в компанията са в риск от непринудено овакантяване, водени от терзанието „ да не ми се случи на мен същото “, разяснява Мария Янева, управител „ Бизнес развиване “ за LHH България, част от Аdecco Group.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР