Глобалната развлекателна индустрия в момента страда сериозно от пандемията на

...
Глобалната развлекателна индустрия в момента страда сериозно от пандемията на
Коментари Харесай

Светът е изхарчил 101 милиарда за кино и тв през 2019

Глобалната развлекателна промишленост сега страда съществено от пандемията на ковид и 2020-а се обрисува да бъде слаба година за бизнеса – за разлика от 2019-а, когато е заковала 101 милиарда $ доходи за първи път в историята, предадоха от „ Motion Picture Association “.

Световното кино е спечелило рекордните 42,5 милиарда, като 30 милиарда от тях са пристигнали оттук Атлантика. Независимо от триумфите на шлагери като „ Жокера “, „ Отмъстителите: Краят “ и новата версия на „ Цар Лъв “, продажбите на билети в Съединени американски щати и Канада са спаднали с над 4% през 2019-а, генерирайки 11,4 милиарда облага. Въпреки това, над 75% от популацията на Северна Америка – към 268 милиона души, най-малко веднъж е отишло на кино през 2019-а, което е с малко повече по отношение на 2018-а.

Рекордният триумф на промишлеността обаче се дължи на увеличаващата се известност на стрийминг услугите – цифрови и мобилни, които са съдействали с 58,8 милиарда към общата облага, което е нарастване с 14% по отношение на 2018-а. Над 75% от зрялото население е гледало филми и тв сериали по онлайн платформи, а над 55% са употребили телефоните си, с цел да гледат обичаните си продукции. Над 85% от детското население също е употребило мобилните си устройства с разлвекателна цел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР