Глобалната енергийна криза и решенията, които трябва да бъдат взети,

...
Глобалната енергийна криза и решенията, които трябва да бъдат взети,
Коментари Харесай

WindRunner - най-големият самолет в историята на авиацията и за какво ще се използва

Глобалната енергийна рецесия и решенията, които би трябвало да бъдат взети, с цел да може света д асе прави с нея, отварят нови проблеми - по-големите вятърни турбини създават повече сила от общоприетите, само че съставените елементи са прекомерно огромни, с цел да бъдат превозени по сушата.

Един стартъп мисли, че е на път да откри решението? Американският енергиен стартъп Radia има концепция, като създава най-големия аероплан в историята на авиацията, споделя CNN.

Това е самолетът WindRunner, чиято задача ще бъде да доставя великански перки с дължина от 90 метра непосредствено до вятърните паркове.

Това не е всичко - задачата на стартъпа е декарбонизация. Затова той ще употребява стабилно авиационно гориво и ще се нуждае единствено от елементарна писта, с цел да кацне.

Той ще оперира от районни центрове, доставяйки там, където е належащо - и " може да каца на писти с дължина до 1800 метра, нещо, което никой различен огромен търговски аероплан не може да реализира ", разяснява компанията.

За да транспортира тези перки, ще му е нужно в действителност съществено място. Така WindRunner ще има размер задоволителен да побере три олимпийски басейна. Това е 12 пъти повече от размера на Boeing 747-400 и - при дължина 108 метра, той също е 38 метра по-дълъг. Що се отнася до размаха на крилата, той е 79 метра.

Това не е всичко - WindRunner също така ще превъзхожда Антонов Ан-225, най-тежкият аероплан, създаван в миналото, който беше погубен при започване на съветската инвазия в Украйна.

Мащабът на самолета може да е реформаторски, само че във връзка с проектирането и градежа Radia споделя, че се концентрира " върху съществуващата технология и сигурността, като употребява, където е използвано, изпитани и авиационни материали, съставни елементи и индустриални техники, които имат утвърждение от FAA - Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати.

Според отчети комерсиалните интервенции на самолетите ще стартират през 2027 година, само че няма доказана времева линия на уеб страницата на Radia.
 Honda основава първия в света лек частен аероплан, който може да лети на дистанции от над 4 000 км
Honda основава първия в света лек частен аероплан, който може да лети на дистанции от над 4 000 км

Това е HondaJet Echelon

Кой стои зад плана?

Основателят и основен изпълнителен шеф е Марк Лундструм, който е бизнесмен и аерокосмически инженер от Масачузетския софтуерен институт, който основава Radia през 2016 година Компанията споделя, че нейният екип включва някогашни висши ръководители на Boeing, MIT, Rolls-Royce и FAA, както и някогашен министър на енергетиката на Съединени американски щати Ърнест Мониз и някогашният министър-председател на Австралия Малкълм Търнбул.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР