Глоба за момичето, което кара тротинетка със 110 километра в

...
Глоба за момичето, което кара тротинетка със 110 километра в
Коментари Харесай

Глобиха момичето, което лети с тротинетка по пътищата

Глоба за момичето, което кара тротинетка със 110 километра в час на Околовръстния път в столицата. Нарушителят непринудено отиде в КАТ, където трябваше да даде пояснения, съобщи NOVA. 

А поради зачестилите произшествия - в някои градове в страната към този момент вкарват ограничавания за придвижването на тротинетки по пътищата. Движението на електрическите транспортни средства е регламентирано в Закона за придвижване по пътищата през 2020 година. Според разпоредбите всеки над 16 години може да ръководи тротинетка, само че с оптималната скорост не по-висока от 25 километра в час. А пътищата, по които може да го прави, са тези с оптималната скорост до 50 километра в час. Нарушители обаче не липсват. Те развиват над 100 километра в час и карат по нерегламентирани места.

Със 110 километра в час. Мястото – Околовръстният път в столицата. Това е последното видео, снимано преди 2 дни, в което Емили Йорданова кара тротинетка в нарушаване. „ Не правя нищо рисково, защото аз съблюдавам разпоредбите за придвижване и карам постоянно по разпоредбите. Ако ме глобят, глобата може да е 50 лева, само че не знам защо ще ме глобяват, като има доста по-опасни хора от мен на пътя ”, сподели нарушителката. Тя дойде в КАТ, с цел да даде пояснения. „ За какво сме дали 8 хиляди лв. за тротинетка, като ще я караме с 25 км/ч и ще се пребием ”, попита Емили служителите на реда.

По закон всеки може да кара тротинетка по пътища, където оптималната регламентирана скорост за придвижване е до 50 километра в час. Час по-късно КАТ откри, че Емили е направила административно нарушаване.

Днес преди обяд водач не видя и блъсна лидер на тротинетка на столичния бул. „ Драган Цанков ”. Заради зачестилите произшествия и недоволства на жители, в Плевен има оферти за ограничавания. „ Въвеждаме възбрана за потреблението на тези пътно-транспортни транспортни средства на пешеходните зони в града, градските площади и алеите в парковете. Що се касае до скоростта - имаме фрапантни нарушавания с по 50-60-100 и повече километри, ние вкарваме ограничаване до 15 ”, сподели кметът на регионалния град Георг Спартански. Ако измененията бъдат признати, карането на тротинетки ще бъде напълно неразрешено за малолетни, а нарушителите ги чака санкция от 10 до 50 лв..

Глобата на Емили за нарушаването на Околовръстния път е 200 лева Съставен й е и протокол, с който полицията я предизвестява, че при последващо нарушаване, актът може да бъде в по-големи размери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР