Глоба от 25 хиляди лева наложи екоинспекцията на Топлофикация Русе.

...
Глоба от 25 хиляди лева наложи екоинспекцията на Топлофикация Русе.
Коментари Харесай

Глобиха ТЕЦ-Русе за изпускане на вредни емисии във въздуха

Глоба от 25 хиляди лв. наложи екоинспекцията на " Топлофикация Русе ". Причината за глобата е изпускане на нездравословни излъчвания във въздуха от два парогенератора през предишното лято, заяви Българска национална телевизия.

При инспекцията екоинспекторите са открили, че количествата прахуляк в атмосферата са били над възможни правила. Измерването е направено от мониторинговата система на Топлофикация. Тя мери изпусканите в атмосферата субстанции на всеки 30 минути.

Основно замърсителите, които са открити, са на прахови частици за юни и юли, и азотни оксиди. Това са минимални превишения, които се изпускат в горните пластове и добре се разсейват, т.е. те не повлияват върху въздуха, който дишат русенци, изяснява Христо Милков, шеф на отдел в РИОСВ-Русе.
 Екоинспекцията управлява отдалечено какво гори ТЕЦ-Русе
Екоинспекцията управлява отдалечено какво гори ТЕЦ-Русе

Чрез профилиран програмен продукт

Екоинспекторите разясняват още, че тяхната измервателна станция, която е ситуирана на 2 метра от генераторите, не е отчитала наднормени стойности. И допълват, че излъчванията се изхвърлят на 180 метра височина във въздуха и по този начин не могат да бъдат обхванати.

От топлофикационното сдружение не отхвърлят, че по два от измерваните индикатори има превишения и споделят, че няма да апелират глобата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР