Гледайте военния парад по случай Деня на храбростта ВИДЕО Малко

...
Гледайте военния парад по случай Деня на храбростта ВИДЕО Малко
Коментари Харесай

Румен Радев: Генерали, не мълчете! Ще струва скъпо

Гледайте военния церемониал по случай Деня на храбростта ВИДЕО

" Малко са страните, съхранили своето име, религия и език през многовековни превратности и тествания. И в случай че през днешния ден България е една от тях, то е тъй като нашият народ е осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово. Летописите пазят безброй победи на войската ни. И в най-тежките дни на тестване българският боец е бил последната саможертвена бариера. Затова за българина армията постоянно е била знак на чест и смелост, героизъм и държавност. През последните десетилетия войската ни претърпя всевъзможни опити - недостиг, съкращения. Но тя постоянно оцеляваше ". Това сподели президентът по време на тържественото си слово по случай Деня на храбростта и празник на армията.

Пореден апел към генералите да не мълчат пред дейностите на политиците направи президентът. Предният път, когато Радев насочи този апел преди месец, министър председателят Бойко Борисов го запита дали не готви боен прелом.

" Армията най-накрая е във фокуса на финансовата политика на страната. Но това ни слага пред ново тестване дейно и ефикасно парите да се трансфорат в отбранителни качества. Изисква ценене на военната експертиза. Не единствено натоварен разговор сред държавници и военни, само че и дейна позиция на генералитета. Безмълвието през днешния ден може да коства скъпо на подчинените ви и данъкоплатците на следващия ден ", обърна се Радев към генералите на 6-и май.

" Армията ще заеме своето място в обществото, тъй като е призвана да е стожер на непоклатимост, държавност и парламентарен ред. Армията би трябвало да бъде опазена от политически вмешателства ", съобщи още Радев.

" Българската войска е школа за национализъм и геройство. На тях изискуем самопризнание. Денят на храбростта е и ден, в който да отдадем дължимото на тези, които въстават за демокрацията. Чест и популярност за армията и всички храбри българи! Да живее България! ", приключи словото си президентът.

Той одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска на площад " Княз Александър I ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР