Гледайте да не станат вашите дела и мисли толкова лоши,

...
Гледайте да не станат вашите дела и мисли толкова лоши,
Коментари Харесай

Какво казва Учителя Беинса Дуно за земетресенията? (СПИСЪК с точни цитати)

„ Гледайте да не станат вашите каузи и мисли толкоз неприятни, че да не може земята да ви търпи към този момент “.

оракул Йеремия

В Божествения език думата гибел не съществува. Хората сами сътвориха тази дума. Тя съществува единствено в човешкия език. В Божествения език не съществува и думата земетресение. И тази дума сътвориха хората. Причината за земетресенията, в коя и да е част на земното кълбо, са всички живи същества. Те основават земетресенията. Чудни са хората, като търсят повода на земетресенията другаде, а не в себе си. Отрицателните мисли, усеща и дейности на хората въздействат върху земята така, както избухливите субстанции, които, като турят под някоя скала, тя се унищожава. Достатъчно е единствено да се тури запалка на тия субстанции, и всичко над тях хвръква из въздуха. Така се създават и земетресенията.

Има нещо скъпо, което донесе земетресението, и би трябвало да се употребява рационално. То е – огромното количество комическа сила. При всяко земетресение, от почвата се освобождава грамадно количество електрическа сила, която отива към Слънцето. Разумният човек може да използва тази сила за креативен цели.

Коя е повода за страха от земетресенията? Във време на земетресение се отделя огромно количество електричество.Животните, както и хората, възприемат това електричество и с цел да се освободят от него, като от огромен товар, те бягат. При придвижването си от едно място на друго, те се освобождават от непотребното електричество. Природата е вложила страха в животните, с цел да ги освободи от нещастието, което би ги сполетяло при великата работа, която тя прави. В този случай страхът е на място. От гледището на целокупния живот, земетресението, като смяна в природата, е велико дело. Всички велики работи в природата стартират със трусове. Ние живеем при започване на великите работи, отдалеко чуваме чуковете на майсторите, които работят.

Ние можем да определим тъкмо, ще стане ли земетресение в София, или няма да стане. Земетресенията, които станаха в Чирпан и Пловдив, демонстрираха, че там нямаше 10 души праведни. Аз им споделям това нещо в очите. Намерете 10 души праведни, и земетресението ще мине и ще замине, без да аргументи огромни несгоди. Няма ли 10 души праведни, земетресението ще стане и огромни несгоди ще аргументи. Тия 10 души праведници са 10, опорни точки, които подсигуряват известна непоклатимост. Ако в едно стълкновение нямаме рационални генерали, може ли това стълкновение да се завоюва? Ако в една страна няма 10 рационални управници, може ли тази страна да се оправи? Ако в един университет няма 10 рационални, положителни професори, може ли той да съществува? Ако в астрономията, като просвета, няма 10 души учени хора, които да я поддържат, може ли тя да се развива?

Сега, в тия времена, в случай че ме слушате, най-добре е човек да мълчи, да следи явленията и да ги изследва. От преди години още аз имах мощно предпочитание да избавя българите от страданията, които през днешния ден пристигнаха. И земетресението спря до София. Обаче, в случай че българите не променят държанието си по отношение на небето, в случай че не се решат да служат на Бога, страданията и тестванията ще дойдат. Трябва да знаете, че преди всичко духовенството е отговорно за тия произшествия в България. След това отговорността лежи върху ръководещите, в необятен смисъл на думата, и най-сетне върху всички останали хора: учители, майки, татковци, млади и остарели. И в случай че всички тия фактори в света не изпълнят волята Божия, ние не сме виновни за нищо.

Преди години, когато стана земетресението в Търново, всички търновци излязоха на лагер. И пророци се явиха в града, които споделяха, че Търново ще потъне. Всички пророкуват. Казаха: „ Скоро ще стане отново земетресение “. Аз пък виждам, че птиците пеят, петлите кукуригат, кучетата лаят и магаретата реват. И споделям: Никакво земетресение няма да има, тъй като птиците пеят, петлите кукуригат, кучетата лаят и магаретата реват. Ако имаше да стане земетресение, всички кучета щяха да бъдат вън. Не щеше да има никакво кукуригане на петли и когато ще стане земетресение, всички петли млъкват. Ако петлите престанат да кукуригат, тогава вземете ограничения. Когато петлите кукуригат, птичките пеят, на добре отива. За мене петлите са барометър за времето. За мене най-хубаво предсказват петлите. Казвам някому, че ще стане от него нещо. Идва петела и изкукуригва. И споделям на оня: Хубаво! Виждаш ли, че и петелът споделя, че ще стане от тебе нещо. Но когато приказвам някому и петелът не идва, споделям: Земетресение ще има. Туй е едно съвпадане, едно комбиниране.

Казвам: Всичко в света си има своя бездънен, Божествен генезис. Когато цветята цъфтят, това е Божие благословение. Когато, както в днешния ден, слънцето свети, това демонстрира, че Бог благоволява. Днешният ден демонстрира, че бъдещето, което Бог ще сътвори, ще бъде чудесно. Върху това аз нямам две отзиви. Бъдещето, което Бог ще сътвори, ще бъде положително за всички хора, без разлика!

Хората се опасяват от земетресенията, само че има нещо по-страшно от външните трусове. Представете си една млада мома, едвам влезнала в живота, се влюби в един момък и след година–две тя преживее някакъв провал в възприятията си: животът ѝ се обезсмисля, очакванията ѝ пропадат, фантазиите – рухват. Тя усеща, че сърцето ѝ е раздрано, среща се пред руините на своя живот и желае да почине, в сравнение с да живее с опустошения в себе си. Какво е станало с момата? – Земетресение в възприятията ѝ. Външно видяно, всичко е в ред и порядък, разрушението е станало вътре някъде. Момата мисли, че в нея е станало огромно, непоправимо опустошение, само че то не е очевидно, не е действително за другите хора. То може елементарно да се поправи.

Страшни са земетресенията в възприятията на индивида, само че и тук природата работи рационално и целосъобразно. Тя има поради да научи индивида кои стремежи са законни и основни и кои не са. Всяко възприятие и предпочитание, които не вървят по законите на великата природа, са противозаконни и несъществени и са наказани на разрушение. Който има такива стремежи, той е наказан на премеждия. Като страда известно време, той ще разбере, че се намира на крив път, и ще се оправи. Знайте, че за вас се интересуват голям брой рационални и възвишени същества и всеки миг ви оказват помощ. Вие не ги виждате, само че би трябвало да знаете, че триумфът ви в живота се дължи на любовта и грижите им към вас.

Сега Господ раздрусва земята! Единствен Той знае, по кое време ще има земетресение. Учените, за пояснение на земетресенията, изнесоха следния факт: повода на земетресенията се крие в грамадната сила, която се създава от търкането на частиците на двете огромни плочи, с грамадни плоскости, които се движат една против друга. Едната плоча е наречена „ фино-скандинавско-сибирска “ и се движи от север към юг; другата плоча е наречена „ африкано-арабско-индустанска “ и се движи от юг към север. Казвам: тази грамадна сила не се създава от плочите, само че те сами се движат, като ледени планини, от Божествена мощ, от Божествена сила. Те се намират в обятията на тази мощ и под нейния подтик, се движат в две противоположни направления, една на друга. Защо едната плоча се движи от север към юг, а другата от юг към север? – Желанието на цяла Европа и на цяла Азия е, да бягат от полюсите и да отиват към екватора. Учените хора би трябвало да създадат калкулации, с какъв брой километра Европа се е отдалечила от полюса. Европа ще стане по-топъл материк. И двете плочи се движат към екватора. Това е знак, предсказание на времето. Съвременният човешки нарцисизъм, който е образувал високи снежни планини, е достигнал към този момент върха на своето развиване. И тия снежни планини, през днешния ден, би трябвало да се стопят! И в Писанието се споделя, че всички ледени планини ще се стопят. За кои ледени планини се приказва там? – За ледените планини, основани от мислите и възприятията на човешкия нарцисизъм.

Ако не настане Мир, ще пристигна доста огромен апетит, какъвто в никакъв случай не е бил по Европа, и ще настане огромно земетресение, което ще раздруса целия свят. Тогава ще пристигна Христос, ще изтрие сълзите на дъщери, на майки, на татковци, на сестри и ще каже: “Какво вършиме вие, остарели евреи? ” Тогава ще замлъкнат оръдията, ще престане това бумтене и хората ще заживеят така, както Христос желае.

Като знаете Природата на човешкото естество, петелът ви би трябвало да бъде безсънен. На всяка ваша простъпка той би трябвало да пропее, с цел да разсъдите къде грешите и по какъв начин може да изправите погрешката си. Петелът не споделя на Петра, че го намерил в уязвимост, само че обръща вниманието му на обстоятелството, че който не следва Божиите закони, чака го огромно земетресение. Радвайте се, когато вашият петел се провиква: Кукуригу! Той поучава хората да се изправят. Кукуригу, Петре, излез вън! Петър излезе вън и горко плака.

Любовта е храна на живота: без нея не може да се живее и да се реализира нещо в света. Някои хора имат прекомерно неясно разбиране за Любовта, било във връзка с търговия, било в обучение, било във война. Всякъде би трябвало да имаме Любов; тя е велика мощ. И тази мощ, с която аз повдигам туй стъкло, също е Любов. Същата тази мощ може да се постави и в един топ, да хвърли граната и да убие сума хора, може да се прояви в земетресение, може да унищожи даже и цялата земя, може да сътвори и един свят. То е отношение в нейната приложимост – по какъв начин се използва известна мощ. Любовта е една мощ, която посредством известно контролиране може да се употребява. Хората са себелюбиви – като пристигна Любовта, желаят да я затворят в себе си. Но в случай че тя беше затворена в нас, ще унищожи нашите стени и ще излезе на открито. В такова жилище, в каквото желаеме да я затворим, не може да стои. И се ражда гибел. Смъртта е развой на опустошение на всякаква егоистична мисъл и желание; с нея Бог унищожава всички огради, в които неприятните духове са се вградили. Нашето сърце и нашият разум би трябвало да имат всички условия, с цел да я възприемат. Тя е тиха, спокойна, само че в същото време със своите дейности тя е мощ ужасна. Когато сме в естетика с нея, светът е блаженство; не сме ли в естетика, няма по-опасна мощ в природата от Любовта.

Да владееш нещо, можеш, само че да му туриш табела, че това е твоя благосъстоятелност, нямаш право. Можеш да владееш тялото си, можеш да владееш къщата си, само че владението е краткотрайно нещо. Как ще наречеш частна благосъстоятелност закланото агне, кокошка, прасенце? Нямаш право да строиш грамадни къщи. Това самата природа ти потвърждава. – Как? – Чрез земетресенията. Земята се оплаква, че носи по-голям товар, в сравнение с би трябвало, и Бог изпраща едно земетресение да я освободи. Земята не е длъжна да носи такива тежки товари. Това демонстрира, че частната благосъстоятелност не се разрешава. Това е Божият глас Може да си извършите една къща, само че в случай че започнете да се биете за нея, съдията ще каже: Дайте шкембето на агнето, да го турим на мястото му, и агнето да оживее. Това желал да каже Христос в стиха: „ Ако не разбирате земните работи, по какъв начин ще разберете небесните? ”

Вие не знаете, за какво тази година се спря съборът. Добре ли стана, или зле стана? (Брат Иларионов: Добре стана.) Българите не могат да се убедят още в силата Божия. Но ще се убедят. Ще се убедят, че има други закони, които направляват нещата. Със прекъсването на събора тук, пристигна земетресението в Япония. Една връзка има. Каква връзка има сред земетресението и прекъсването на събора?Всякога, когато се пропусне една Божествена концепция, в противоположната страна на физическия свят ще се появи известна реакция. Това демонстрира, че цялото човечество е като един организъм. Може един ден да стане следното: в Америка да откажат свикването на събор и ще пристигна земетресението в България. Ще кажете: „ Защо е по този начин? “ Един човек направил простъпка, целунал някоя си, бият го по задницата. Трябва да го бият по задницата, с цел да му пристигна мозъкът в главата. Има връзка. Българите, които са в астралния свят, те в този момент треперят при земетресението в Япония. За да се намерят аргументите за земетресението в Япония, би трябвало да се види в Божествения свят. Българите ще бъдат викани на съд. От в този момент българите ще са натясно. Онова земетресение, и то е за положително. На физическото поле японците трябваше да имат земетресение, а в духовния мир българите би трябвало да имат орис. Българите са хора материалисти, а японците – тщеславни. Те имат крайната цел да завладеят Америка, да завладеят посредством жълтата раса целия свят. Сега се раздрусаха хубаво и всичките им проекти ще се осуетят. Между всички неща на земята има преплитане, само че по кое време се качим на Божествения свят, виждаме същинските аргументи на явленията, които стават.

Един астролог, той ще планува дали ще стане земетресение в човешкия живот или война ще пристигна. Всички тези неща, хубаво е човек да ги знае, с цел да се защищити. Но тези работи може да се кажат на рационалния единствено.

След всяко земетресение става спиране на водните течения. Вие виждате, че там, дето е имало извори, след земетресението изчезват, а дето е нямало, нови се явяват. След известно време изчезналите извори още веднъж се явяват на същите места. Следователно, когато човек бърка, изворите на неговата душа се прекъсват и изчезват. Изчезнат ли тия извори, дружно с тях изчезва и растителността в близост. Като се откри в такива условия, човек би трябвало интензивно да работи върху себе си, да възвърне връзката си с Божественото. Щом тази връзка се възвърне, изворите на живота още веднъж потичат.

Казано е в Писанието, че както Бог прости, по този начин и човек би трябвало да прости. – Защо е належащо хората да си простят? – За да възстановят връзките между тях. Обаче, прошката е за съвършени хора, за светии, за велики хора. Наука е нужна на индивида, с цел да знае, по какъв начин да прости. На думи човек споделя, че е дал прошка, само че в края на краищата вижда, че не е дал прошка. Казано е, че Бог ще заличи греховете на хората и няма да ги помене. Както виждате, единствено Бог е в положение да направи това. Дойде ли до хората те през днешния ден простят и заличават задълженията си, на другия ден още веднъж ги изнасят на разположение. Какво се употребява човек, в случай че непрекъснато бърка в остарялата каша? Нищо не печели. Не единствено, че нищо не печели, само че губи. Не споменавайте грешките на предишното си, или на младините си. Щом сте изправили погрешките си, не говорете към този момент за тях. – Все би трябвало човек да поплаче за погрешките си. – Няма за какво да плаче. Плачът значи уязвимост. Той не позволява дилемите на индивида. Като плаче, човек неумишлено търси помощ от някого. Въпреки това, и най-силните и велики хора най-малко веднъж в живота си са плакали, търсили са помощ от някъде.

90 на 100 от това, което преживявате, е заблуда, не е нещо действително. Най-първо би трябвало да се освободите от илюзиите на живота. Казвате: “Земетресение ”. Илюзия е. “Светът ще се свърши ”. Илюзия е. “Земята може да се сблъска ”. Илюзия е. Слънцето щяло да изгасне в миналото. Това е една заблуда. Отде знае оня мъдрец, че ще изгасне. Той философства, не е бил там, с Бога, да знае, че ще изгасне Слънцето.

Вложете Любовта като подбудителна причина в мозъка си. Вложете Любовта като подбудителна причина в душата си. Вложете Любовта в духа си като подбудителна причина, да работи за Славата Божия. Вложете Любовта в душата си, да работи за Царството Божие и Неговата Правда. Вие сте първият, който би трябвало да опитате какво нещо е Царството Божие и Неговата Правда. Първият би трябвало да опита какво нещо е да работиш с мозъка си, със сърдцето си за Волята Божия. Това значи би трябвало да бъдем съработници.

Ще пристигна ден, когато в света ще стане такова земетресение, от което главите на хората ще побелеят. Главите им ще побелеят, само че сърцата и мозъците им мигновено ще се отворят. Тогава всички хора ще излязат под намерено небе, под небето на Божията Любов, на Божията Мъдрост и на Божията Истина. Тогава всички хора единомислещо ще насочат своята благодарствена молитва към Бога за всички добрини, които Той им е направил от основаването на света до в този момент.

из беседи на Учителя Беинса Дуно ( Петър Дънов)

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР