Гледаше към блъснатото момиче сякаш е нейна жертва и се

...
Гледаше към блъснатото момиче сякаш е нейна жертва и се
Коментари Харесай

Свидетел на катастрофата, причинена от „убийцата на нефилими”: Гледаше блъснатото момиче сякаш е нейна жертва

„ Гледаше към блъснатото момиче като че ли е нейна жертва и се наслаждаваше на гледката, видях го в очите й. ” Така разказа обстановката Адреан  Божилов, който е станал директен очевидец на злополуката на бул. „ Пещерско шосе ”, където 48-годишната Мария преднамерено блъсна 31-годишната Петя Аргирова, а по-късно обвинената се е държала несъответстващо, като нарочила жертвата си за " нефилим ".
Прочетете още
Делото против „ килърката на нефилими ” продължава към този момент няколко месеца, а в днешното съвещание трябваше да бъде изслушана изисканата от отбраната на Мария нова психиатрична експертиза. Поради дългото й правене обаче, движимостите лица показаха молба, в която молят съда, същата да бъде показана в идващото съвещание, тъй като не е подготвена. 

В залата още веднъж участваха обвинената Мария, както и потърпевшата Петя Аргирова, а на скамейката за разпит трябваше да застанат последните двама очевидци. На съвещанието присъстваше единствено един от тях, който е бил директен очевидец на случилото се.

Адреан Божилов описа пред магистратите, че си спомня злополуката добре. Докато е карал, в далечината е видял кола, която навлиза в насрещното придвижване. Когато наближил мястото Божилов забелязал момиче, което лежи на земята в кръв.

„ Впоследствие с майка ми слязохме от автомобила ни и се притичахме на помощ. Тогава ми споделиха, че тази която е навлязла в насрещното придвижване е блъснала момичето, лежащо на земята. В този миг заплаши да убие и майка ми и другото момче, което бе станал очевидец на ПТП-то. Аз се приближих до тази въпросна шофьорка и попитах по какъв начин може да заплашва майка ми, а тя се държеше супер несъответстващо. Майка ми и това момче описаха, че ги е наричала нефилими и е споделила, че и тях ще блъсне. Питах я още веднъж по какъв начин може да говорите такива неща. Тя просто ме гледаше необичайно ”, описа 31-годишният очевидец.

Адреан добави още, че по спомен, когато е вървял към тях, с цел да окаже помощ, се е видяло по какъв начин Мария се ускорява към лежащото момиче с ритник, само че другият очевидец я е спрял.

След като съдът изслуша описа на Божилов, реши че без резултата от новата експертиза, делото не е изяснено от фактическа позиция и по този начин бе планувано за нова дата.

Припомняме, че още след края на първото планувано съвещание по делото, юристът на Мария показа пред публицисти, че закононарушението не  е съзнателно и тя е била в „ изключително психологично положение ” по време на случая. Тогава юрист Левашки добави, че съдебно-медицинската експертиза не е справедлива, тъй като е направена съвсем 7 месеца след случая.

Според всички очевидци на злополуката обаче, шофьорката преднамерено е блъснала пресичащата на пешеходна пътека Петя Аргирова, като я е наричала „ нефилим ”, „ сатанинско изчадие ” и други сходни и е крещяла, че ще убива нефилими и по тази причина преднамерено я е избрала да я блъсне.

Как се стигна до случая?

На 30 юни предходната година 31-годишната пловдивчанка Петя Аргирова беше блъсната от джип " Волво “ на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе ”, като съгласно очевидци шофьорката я е гонила с автомобила си и преднамерено я е блъснала. Тогава очевидци на произшествието описаха, че Мария се е държала несъответстващо, като нарочила жертвата си за " нефилим " и крещяла, че ще ги убива. 

Веднага след злополуката, очевидците споделиха пред  TrafficNews , че лидерката на джипа гледа безучастно потърпевшото момиче. 

Петя е доктор и работи в Инфекциозна клиника. По време на случая е бързала за болничното заведение, тъй като майка и не била добре.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 година Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „ Пещерско шосе “. По това време Петя  се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката  отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижа скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария траяла придвижването си още няколко метра и спряла. 

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР