Гледането на света през розови очила може да доведе до

...
Гледането на света през розови очила може да доведе до
Коментари Харесай

Токсична позитивност на работа: защо твърде много оптимизъм може да навреди на производителността на служителите, казват експерти

Гледането на света през розови очила може да докара до удобна и оптимистична визия за живота.

И въпреки всичко може ли прекомерно позитивното мнение или усещане на работното място да съставлява предизвикателство на фронта на кариерата?

Напоследък обществените медии шумят към „ токсичната позитивност “ – повдигайки въпроса дали прекалено много оптимизъм пречи на продуктивността на чиновниците.

Както един човек в Reddit написа за токсичната позитивност, „ Ако преминавате през нещо неприятно в живота си, просто се усмихнете и бъдете положителни. Любим човек умря? Това е гадно, само че продължавай да се усмихваш. Разведете се, загубихте работа? Е, намерете положителната подплата! “

Индивидът добави: „ Това е токсично, тъй като посредством угнетяване на отрицателните страсти когато и да е, вие в действителност се самоналагате да вярвате, че не можете да изпитвате яд, горест, тъга – всички естествени човешки страсти, които би трябвало да си позволявате усещам. ”

Трима специалисти разискаха токсичнат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР