Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна

...
Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Министерството на отбраната на Украйна
Коментари Харесай

Украйна удари два руски десатни кораба край Крим

Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Министерството на защитата на Украйна удостовери поразяването на два десантни кораба на Черноморски флот на Русия и сподели фрагменти от момента на нанасянето на ударите, предава " Фокус ".

Офицери от разузнаването разясниха, че са ударени плавателни съдове клас " Серна “. По данни на ГРУ корабите са били с екипаж и натоварени с бронирана техника - БТР-82. Отбелязва се, че Русия интензивно е употребила десантни кораби от клас " Серна “ по време на окупацията на Змийския остров за превозване на военна техника и войски.



Освен това руснаците са оборудвали плавателните съдове със зенитно-ракетни системи Тор-M2, с цел да обезпечат мобилно прикритие на своята група на острова и в Черно море.

Десантният транспортен съд от клас " Серна “ развива висока скорост, може да носи до 45 тона товар и да транспортира до 92 въоръжени бойци. Руснаците го употребяват, с цел да разтоварват морски пехотинци за десант или да ги изтеглят.



През нощта бе докладвано за серия гърмежи в няколко обитаеми места на Кримския полуостров. Местни канали в Телеграм оповестиха, че в селището Черноморское са регистрирани няколко удара, в това число по казарма.

За детонация бе обявено и във Феодосия. Министерството на защитата на Руската федерация разгласи, че през нощта силите за Противовъздушна отбрана са свалили два дрона над Крим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР