Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни ще вземе участие

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни ще вземе участие
Коментари Харесай

Залужни ще запознае лично западния генералитет със ситуацията на фронта в Украйна

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни ще вземе присъединяване в първото съвещание на Съвета Украйна-НАТО във формат на командващите въоръжените сили, на което ще приказва за настоящата конюнктура на бойното поле, написа " Украинская истина ", представена от " Фокус ".

Срещата ще се организира на 17 януари в Брюксел, Залужни ще се причисли към нея посредством видеоконферентна връзка.

Новината заяви ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер при откриването на двудневната среща на командирите на въоръжените сили на Алианса: " На последната среща през днешния ден - първата среща на Съвета НАТО-Украйна във формата началник-щабове - ще чуем най-новата информация от нашите украински сътрудници и ще обсъдим настоящата обстановка, като потвърдим нашата непрекъсната поддръжка за Украйна ".

Той напомни, че това е 693-ият ден от това, което Русия е считала за тридневна война.

" Украйна ще има нашата поддръжка всеки идващ ден. Защото резултатът от тази война ще дефинира ориста на света ", увери адмиралът.

Откривайки срещата в сряда, Бауер прикани за трансформиране на бойните качества на Алианса в епоха на непредсказуемост, в която " всичко може да се случи “.

По-рано английският министър на защитата Грант Шапс в тирада на 16 януари разгласи началото на нова епоха за човечеството - ерата на предвоенния свят.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР