Главниятюрисконсулт на СДВР, който използва обиди по адрес на момичето,

...
Главниятюрисконсулт на СДВР, който използва обиди по адрес на момичето,
Коментари Харесай

МВР наказва юриста, който обиждаше малтретирано момиче от протестите

Главниятюрисконсулт на Столична дирекция на вътрешните работи, който употребява обиди по адрес на момичето, измъчваното от служители на реда по време на летните митинги през 2020 година, е направил нарушаване, написа " ".Това е установила инспекцията по Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация, оповестиха пред " Сега " от пресцентъра на Столичната дирекция на вътрешните работи. До момента обаче към момента не е известно какво наказване ще бъде наложено наюрисконсултаДеляна Иванова.

На 8 август " Сега " писа, че вътрешното министерство бави въпросната инспекция, която стартира на 21юли,въпреки че същата беше оповестена за " незабавна ".Според юрисконсулта на СДВРАдминистративният съд в София погрешно присъжда неимуществени вреди на Цветелина Цветкова в размер40 000 лева поради дейностите на полицията по отношение на нея по време на летния митинг преди три години.

" Да вървиш облечена по този метод на нерегламентиран митинг и да твърдиш, че не си разсъблечена, е неприлично за един младеж. Позорно е за един младеж да се възползва от облеклото си, с цел да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е позор сходни лица да са част от младото потомство на България, че и да служат за образец ", написа юрисконсултът Иванова.

Тя претендира, че съдът би трябвало да прегледа хипотезата на закона, съгласно която, в случай че увреждането е породено заради изключителна виновност на потърпевшия, обезщетение не се дължи. Не е ясно обаче каква е виновността на потърпевшата. Дали че е облечена провокативно, или чее била на митинг, тъй като нито от двете условия не даваправо на служителите на реда да извършат потвърдено противозаконен арест, или пък да се гаврят със арестувания, бил той и чисто гол.

" Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина против органите на реда и по-късно да се изкарваш " света вода ненапита и жертва " единствено и единствено да получиш някакви пари, е най-малкото безочливо и неприлично държание ", написа още в жалбата на юрисконсултът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР