Главният въпрос е дали има воля за обща законодателна програма?

...
Главният въпрос е дали има воля за обща законодателна програма?
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ако ПП-ДБ предложат проектокабинет, сме готови да го внесем при президента, за да не се губи време

" Главният въпрос е дали има воля за обща законодателна стратегия? Оказа се, че има. Надявам се от на следващия ден да стартират диалози за управническа стратегия. Ако имаме тези два фактора значи, че имаме болшинство. А оттова нататък имената и останалите въпроси са технология. Търсим причини за поддръжка на държавно управление с мандата на ПП-ДБ. Сред тях би би състава на един проектокабинет. Отказът от реализация на първия мандат е тежко решение ", съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев в отговор на въпрос дали ГЕРБ-СДС е подготвен да поддържа държавно управление на ПП-ДБ.

По думите му, това ще е доста тежко решение от позиция на поддръжката на гласоподавателите на ГЕРБ.

" Политиката изисква с изключение на да се водиш от това, което желаят хората, да бъдеш водач, да можеш да посочваш решения и от време на време да понасяш вредата от някое непопулярно деяние ", добави Дончев.

Той сподели, че за тях е значима както програмата, по този начин и кой ще я извършва. " Кой ще извършва въобще не е без значение. Разговорът за политики е значим, само че той минава през диалог за държавно управление. Ако няма държавно управление, няма политики. Каквото и да приказват политиците с неотразим и гальовен глас, идващото ръководство ще би трябвало да взема тежки решения. Това може да стане със съществено болшинство в Народното събрание, а не държавно управление, на което да му се клатят краката ", уточни депутатът.

Според него в плана на Бюджет на служебното държавно управление има запаси, само че те не са за 6 милиарда лева, и изрази вяра в идващите дни с присъединяване на министъра на финансите и специалисти от МФ да се открият още запаси.

" Условия не сме поставяли, не е време за политически нарцисизъм и политически прищявки. Основният смисъл на политиката е да създава решения и резултати.

Не е време за тънки сметки, всеки би трябвало да направи някакъв компромис в името на това да има ясно болшинство в Народното събрание, което да излъчи мощно държавно управление, което да се хване с проблемите на страната. За да има политики, би трябвало да има държавно управление ", сподели още Дончев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР