Главният редактор на руския вестник Новая газета ще продаде на

...
Главният редактор на руския вестник Новая газета ще продаде на
Коментари Харесай

Руският нобелов лауреат Дмитрий Муратов продава на търг медла си в полза на украински деца

Главният редактор на съветския вестник " Новая газета " ще продаде на търг 23-каратовия златен орден на Нобеловата премия за мир, който завоюва предходната есен в интерес на украински деца бежанци.

Дмитрий Муратов, който по-рано съобщи, че подарява своите към 500 хиляди $ от Нобеловата премия за други благотворителни дела, сподели пред " Ню Йорк Таймс ", че продажбата на медала е " акт на взаимност " с украинските бежанци.

Муратов, редактор на вестник " Новая газета ", назова войната на Русия с нейния комшия " неточност и би трябвало да я прекратим ".

Американска аукционна къща Heritage Auctions, която ще извърши продажбата на 20 юни в Ню Йорк, съобщи пред " Ню Йорк Таймс ", че чака търгът да събере средства покрай върха от 2,3 милиона $, подложен през 2013 година за Нобелов орден - този на премията за медицина на английския молекулярен биолог и физиолог Франсис Крик.

Аукционната къща няма да вземе комисионна от продажбата, чиито доходи отиват за напъните на УНИЦЕФ да помогне на украински деца, разселени поради съветската инвазия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР