Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че българската прокуратура няма да

...
Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че българската прокуратура няма да
Коментари Харесай

Цацаров: Не сме се отказали от Цветан Василев

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че българската прокуратура няма да се откаже от опитите си да върне някогашния банкер Цветан Василев в страната и да го изправи пред съда.

„ Следващите стъпки по случая с Цветан Василев са насрочване на делото в съда. Обвинителният акт е импортиран, избран е съдия-докладчик, чака се насрочване на делото, оттова насетне стартира правосъден развой “, сподели Цацаров в изявление за NOVA.

Дъщерята на Василев: Пеевски изиска КТБ

Радев даде обещание сигурност на Цветан Василев, разяснява и Слънчев бряг

Американският дипломат: Тръмп е наясно със случая на Цветан Василев

„ Ние няма да се откажем от всички законови средства на интернационалната правна помощ, с които да

молим, желаеме, настояваме, оказваме въздействие върху сръбските правосъдни управляващи да престанат с този спектакъл .

Казано по различен метод, моето надълбоко разбиране е, че формалностите на юридическата процедура в Сърбия се употребяват за някаква форма на отсрочване до безспир на ексрадицията “, безапелационен е основният прокурор.

Обвинител №1 изясни и за какво се е заел персонално със случая във Виноградец: „ Не мога да кажа, че съм се заел персонално със случая, само че от време на време мудността, неналичието на задоволително бърза и съответна реакция, неналичието на чувство даже за публичния пулс ме нервира необикновено.

Убийството във Виноградец: Детето признало, че е стреляло то

Дъщерята на убития във Виноградец не има вяра, че 6-годишното дете е стреляло

6-годишно дете несъзнателно простреля притежател на ресторант в Пазарджишко

Дразни ме пасивността, нервира ме нежеланието да се реагира оптимално бързо .

Не, тъй като казусът е станал медиен, не тъй като, някой е излязъл по медиите, а тъй като тук става дума за един случай, който изисква незабавни дейности “.

Според него няма причина за упреците, че изборите за нов Висш правосъден съвет (ВСС) са били манипулирани. „ Проследих деликатно избора при сътрудниците съдии, наблюдавах избора при сътрудниците прокурори и мисля, че бяха определени почтени хора”, сподели Цацаров и добави, че от тук нататък, в случай че има някакви упреци, всеки би трябвало да се сърди на личния си избор.

„ Този Висш съдебен съвет би трябвало да работи и то по-добре от предния .

Трябва да работи без междуличностните спорове и обвиняванията в лобизъм. И би трябвало да оправдае упованията на тези, които са го избрали”, добави основният прокурор.

За пръв път Народното събрание избра 11 членове на Висш съдебен съвет по колегии

Относно ниската оценка на хората към магистратите и оправянето с корупцията основният прокурор съобщи, че свадите се отразяват отрицателно върху целия образ на правосъдната власт. „ Гражданинът желае правдивост. Този недостиг на правдивост е навсякъде”, сподели той.

Целия диалог вижте във видеото горе.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР