Главният прокурор Сотир Цацаров сподели пред правната комисия в Народното

...
Главният прокурор Сотир Цацаров сподели пред правната комисия в Народното
Коментари Харесай

Цацаров: Нинова е проверявана, няма престъпление

Главният прокурор Сотир Цацаров показа пред правната комисия в Народното събрание, че няма осъществено закононарушение от Корнелия Нинова по отношение на "Техноимпекс ". Той изнесе информация, че отчет на ДАНС от 2016 година е изпратен до прокуратурата и е изработен по разпореждане на премиера за проблеми при приватизационни покупко-продажби.

"Според инспекция, направена през 2017 година, излиза наяве, че по "Техноимпекс ", където Корнелия Нинова е имала акции, няма данни за закононарушение и има изтекла отминалост, само че питането е обвързвано единствено с тази приватизационна договорка и не е персонално във връзка с Нинова ", съобщи основният прокурор по въпроса.

В допълнение към отчета е изпратено на прокуратурата, на 1 декември 2016 година, приложение за документи свързани с редица предприятия, измежду които "Софарма " АД, "Кремиковци ", "Победа ", "Техноимпекс " и други.

По-късно ДАНС изпраща информации за четири от предприятията, като по-късно за всяка от тези покупко-продажби материалите са изпратени на способената прокуратура. Няколко месеца по-късно е първият отвод за формиране на досъдебно произвеждане по причина - изтекла отминалост. Същият отвод има и за останалите.

Главният прокурор уточни, че в интервала 2004 година - 2016 година има към 700 инспекции на тематика приватизация по два съществени члена в Наказателния кодекс, като посочи, че информацията няма по какъв начин да бъде с акуратност, защото в системата на прокуратурата няма обособен масив "Приватизация ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР