Главният прокурор Сотир Цацаров прие по тяхна молба ръководителя на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров прие по тяхна молба ръководителя на
Коментари Харесай

Главният прокурор: Съотношението между затворници и надзиратели трябва да бъде установено по нормативен път

Главният прокурор Сотир Цацаров одобри по тяхна молба ръководителя на Синдиката на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ) Христо Илков и заместника му Радослав Мартинчев, оповестиха от държавното обвиняване.

Гостите бяха осведомени с резултатите от инспекцията, осъществена от прокуратурата в местата за отнемане от независимост на територията на страната от 2015 година до сегашния миг, както и с рекомендациите, които, съгласно пълномощията по ЗИНЗС, основният прокурор е отправил до съответните министри на правораздаването (Христо Иванов и Екатерина Захариева).

Основните констатации и рекомендации са свързани с сериозното съответствие на броя на надзирателите по отношение на лишените от независимост, както и с съществуването на незаети щатове за охранителния състав. Изразено е мнение, че проблемите не са преодолени до момента.

Главният прокурор и управлението на ССЗБ се сплотиха в мнението си за безусловната нужда да бъде открито по нормативен път съотношението сред броя на лишените от независимост и броя на охраняващите ги надзиратели. Това съответствие следва да е съобразено с европейските стандарти и с съответните условия за всеки затвор и затворническо общежитие.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР