Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван Гешев

...
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван Гешев
Коментари Харесай

Ръководството на прокуратурата се срещна с Александър Ваклин

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му – Иван Гешев и Мария Шишкова, се срещнаха с Александър Ваклин в Съдебната палата в София по негова молба, оповестява пресцентърът на прокуратурата.


Прокуратурата осведоми, че срещата е поискана от господин Ваклин поради " упражняването на систематичен и целеустремен напън по отношение на него и фамилията му, в резултат на показанията му като очевидец на държавното обвиняване по делото против кмета на столичния регион „ Младост " ".

Александър Ваклин е удостоверил позицията си, изложена в отвореното му писмо до медиите от 9 август т. година, а точно – че негово законово обвързване е да не взе участие в корупционна скица и да не укрива закононарушение, което му е станало известно. Той е показал, че са били положени целенасочени старания в общественото пространство да бъде наранена персоналната и професионалната му известност, в това число и посредством медийни изявления, съдържащи откровени лъжи. Тази операция на публичното мнение, почнала още при задържането на подсъдимата Десислава Иванчева, продължавала като заложена „ линия на държание " и до сегашния миг в хода на процедурата по желание на основен прокурор. Александър Ваклин показал като образец за това публикация, оповестена на 07.08.2019 година в уеб страницата „ Биволъ " с погрешни изказвания по отношение на добит парцел от фамилията на Иван Гешев, с неизвестен създател и в това време, непубликуването от този уебсайт на правото му на отговор, изпратено още на идващия ден. Съобразно Конституцията на Република България свободата на изложение на мнение не може да се употребява за уронване на правата и положителното име на другиго, а с сходни изявления „ свободата на словото се изопачава до независимост на очерняне, открити нападки и подстрекателство към принуждение ".

Главният прокурор и неговите заместници обявиха своето схващане към изложените от господин Ваклин проблеми и показаха, че ще застанат зад всеки очевидец в отбрана на законовите му права, допълват от прокуратурата.

Ръководството на Прокуратурата показва своята безапелационна позиция, че са неприемливи опити за напън върху очевидци и уронване на положителното им име, в това число и посредством дирижирани медийни акции. Недопустими са и всевъзможни опити за манипулиране на публичното мнение по отношение на хора, изпълнили гражданския си дълг, приключва известието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР