Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил незабавно извършване на проверка

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил незабавно извършване на проверка
Коментари Харесай

Цацаров разпореди проверка за замлъкването на БНР, Гешев ще я ръководи

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил неотложно осъществяване на инспекция за аргументите за прекъсването на излъчването на стратегия " Хоризонт " на Българското национално радио тази заран, заяви пресцентърът на прокуратурата. Срокът за завършването й е три дни.

Спирането беше обяснено с профилактика и обхвана интервала от 6 до 11 часа. Самото известие за идното прекъсване беше оповестено нощес в 21.16 часа.

Снощи се появиха информации, че в действителност прекъсването на излъчването е провокирано от неналичието на искащ да води утринния блок " Преди всички ", откакто журналистът Силвия Великова беше свалена от ефир. В последна сметка водещ се откри, само че програмата можеше да се слуша единствено он-лайн.

Проверката на прокуратурата стартира, откакто информация от Държавна организация " Национална сигурност " осведоми, че по този начин е основаната заплаха за застрашаване на националната сигурност, поради статута на БНР като стратегически обект. Националното радио е стратегически обект за националната сигурност по подкрепяне и запазване на жителите, при положение на нужда от известяван и предупреждаване на популацията при бедствия, повреди и рецесии, се прецизира в известието.

Проверката е предоставена на ДАНС, Съветът за електронни медии (СЕМ) и Комисията за контролиране на известията (КРС). Тя ще се извърши под директното управление на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

На всеки от тези органи са сложени съответни задания, като още в границите на днешния ден органите на ДАНС е разпоредено снемане на пояснения от генералния шеф на БНР.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР