Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Анкара

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Анкара
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Турция

Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещаване в Анкара по покана на турския си сътрудник Мехмет Акарджа, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. В турската столица Цацаров е придружаван от заместника си Иван Гешев и завеждащия отдел " Международен " във ВКП Цветомир Йосифов.


Основни тематики на диалог сред двете страни са съдействието по наказателноправни въпроси и противодействието на проведената престъпност.

Сотир Цацаров и Мехмет Акарджа ще обсъдят и концепция за основаване на Консултативен конгрес на основните прокурори от балканските страни. Форматът цели да подтиква и усъвършенства съдействието посред им посредством регулярни срещи и продан на положителни практики.

Програмата на българската делегация включва също срещи с министъра на правораздаването на Република Турция Абдулхамит Гюл и с ръководителя на Върховния апелативен съд Исмаил Рушту Чирит.

Това е четвърта среща сред основните прокурори на България и Турция, откакто през юни 2014 година сред прокуратурите на двете страни беше подписано Споразумение за съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР