Главният прокурор предприе поредна стъпка срещу политическия боклук“, с която

...
Главният прокурор предприе поредна стъпка срещу политическия боклук“, с която
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Иван Гешев рови кражби на ГЕРБ за 500 млн. лв. с „ремонт“ на язовири

Главният прокурор предприе поредна стъпка против „ политическия отпадък “, с която дава поръчка, че оповестената война против закононарушенията на ГЕРБ не са голи думи. Миналия четвъртък във Върховната прокуратура е спешено следствието за ремонтите на язовирите у нас, за което през последния мандат на Бойко Борисов бяха изхарчени 500 милиона лв..

Както се оказа – огромна част от рекордната сума е потънала по чекмеджетата…

 Бутилка от кока-кола демонстрира качеството на „ ремонтите “ по времето на шайката ГЕРБ

Реклама

През юни 2021-а като министър на стопанската система в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев актуалният съпредседател на Политическа партия Кирил Петков посети един от „ ремонтираните “ от ГЕРБ язовири, в който по документи са закопани 2,3 млн. лв.. „ Когато отидох всичко беше пресъхнало, както и реката, която би трябвало да зарежда язовира, а бутилка от кока-кола бе част от ремонта на оборудванията “, удиви се Петков.

По-късно различен министър на стопанската система – Корнелия Нинова, разкри, че единствено за три години ГЕРБ са изхарчили 500 млн. лева за „ ремонт “ на язовири. От тях ремонтирани са едвам 10, а легален е единствено един. Т.е., потънали са приблизително по 50 милиона на язовир, време е шайката ГЕРБ да каже къде и по какъв начин са изхарчени парите.

„ През юли 2018 година Министерският съвет под контрола на Бойко Борисов взема решение да разпореди на Държавната консолидационна компания ремонт на водоеми. В листата попада язовир „ Пилашево-3 “, община Първомай. Една година по-късно сред Държавната консолидационна компания и „ Монтажи “ ЕАД е подписан контракт за ремонтно-възстановителни действия на водоема “, заяви хронологията Нинова.

По думите й на 25 юни 2021 година е утвърден направеният капиталов план за осъществяване на ремонтно-възстановителни действия. Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов губи 3 години, с цел да разгласи язовира за рисков, да подписа контракт за ремонт и специалистите да се произнесат какво е неговото действително положение.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР