Главният прокурор не е случаен административен ръководител и не може

...
Главният прокурор не е случаен административен ръководител и не може
Коментари Харесай

Кой плаща? ВСС е мафия, не може да избира главен прокурор

Главният прокурор не е инцидентен административен началник и не може да бъде определен от Висш съдебен съвет, който е злепоставен като престиж. Това съобщи пред БНР адв. Валя Гигова. Тя прикани за примирение:

„ Малко би трябвало да се смири Висш съдебен съвет и да спре тази процедура поради престижа, който е злепоставен напълно, поради уважението към самата институция, тъй като тези хора ще излязат от този Висш съдебен съвет, ще отидат още веднъж да правораздават, поради себе си би трябвало да го сторят, тъй като те не се оправиха “.

По думите й има морални правила, които би трябвало да бъдат спазени:

„ Когато ти като Висш съдебен съвет задоволително дълго време си вземал решения, които явно се оказват неправилни, ами би трябвало да има малко примирение, малко етичност, малко почитание към респекта, в случай че щете на обществото, което им сподели какво не би трябвало да вършат.

Какъв парадокс – Народно събрание като законодателната власт ще приема декларация, с цел да окаже на правосъдната власт какво не би трябвало да прави – същата тази власт, която отчасти е конституирана от същата законодателна власт, която продължава да бездейства, с цел да конституира цялостен състав. Имаме 3-месечен период, в който би трябвало да се конституира нов състав на Висш съдебен съвет “.

Според нея Народното събрание би трябвало да си избере своята квота, както и съдиите.

Реклама

В предаването „ Преди всички “ адв. Гогова изрече мнение, че Висш съдебен съвет би трябвало да остане, единствено с цел да прави неотложните за поддържане на държавността дейности.

Няма и никаква логичност да назначиш за основен прокурор някой, по отношение на който има подадени сигнали за следствие, сподели тя по отношение на Борислав Сарафов.

Арбитражните каузи би трябвало да са в Министерството на финансите, тъй като там е съсредоточен общественият запас, безапелационна бе адв. Гигова по другата наболяла тематика. По думите й всички тези каузи са против страната поради това, че тя не е съумяла да обезпечи естествена капиталова среда на задграничните вложители. Обикновено тези каузи са с доста огромен веществен интерес, добави тя и уточни: „ Този, който събира парите, е този, който заплаща за отговорността на страната като публично-правен индивид “.

„ България няма изгубено дело като страна “, акцентира юристът.

Тя посочи, че в Министерството на правораздаването е съсредоточена отбраната, която реализира българската страна в Европейския съд по правата на индивида за нарушавания, свързани с настоящата ни правна система с оглед отбрана правата на индивида. Едното няма нищо общо с другото, безапелационна бе тя и добави в този смисъл, че не би трябвало да се прави съпоставяне на брой изгубени или извоювани каузи.

Когато от време на време се вършат опити да се прокара една политика или да се извърши една промяна, това постоянно поражда основателно подозрение в нездравия интерес за тази смяна, разяснява адв. Гигова.

По думите й във връзка с тази смяна има разнобой във Висшия адвокатски съвет. Според нея в този спор би трябвало да вземат участие хора, които нямат съответен интерес.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР