Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил

...
Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил
Коментари Харесай

Ликвидираха в кабинета му главния прокурор на т. н. Луганската република, загинала е и заместничката му - Свят

Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил премахнат при гърмеж в кабинета му на третия етаж в постройката на прокуратурата в Луганск, оповестиха украински телеграм канали. Смъртта на Горенко беше доказана от РИА Новости, а организацията добавя, че при гърмежа е починала и заместничката на основния прокурор Екатерина Стегленко.

Малко преди обяд в петък локалните иноформационни портали в Луганск, а след тях и ТАСС предадоха за мощен гърмеж в постройката на Генералната прокуратура на централната улица „ Коцубински “. Снимки и видео посочваха избити прозорци на третия етаж, тъкмо там, където се намира кабинетът на Горенко. Впоследствие минувачи пуснаха и клип, сниман от автомобил, в който разясняват, че гърмежът е вътре в постройката на обвиняването. „ Ооо, крепко. А, това е изхвърчало, да? Прокуратурата! Вътре в постройката се е взривило! “ – разяснява женски глас предметите, които са се разлетели до уличното платно.

Prosecutor General`s Office of the Lugansk People`s Republic. The attorney general was allegedly injured
— Intermarium 24 (@intermarium24)
Украински източници показват, че колаборантът Коренко, който работи за съветските управляващи още от 2014 година е бил тежко ранен, гърмежът е откъснал едната му ръка. Бил е евакуиран и откаран в болница, само че скоро по-късно пристигна известие, че е умрял от раните си. Смъртта на Горенко и Стегленко беше публично доказана от представителя на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко. Експлозията е била породена от самоделно взривно устройство.

The explosion killed LPR Prosecutor General Sergei Gorenko and his deputy Yekaterina Steglenko in Lugansk a few hours ago. That should serve as a warning to all kangaroo courts.
— P.Style (@PStyle0ne1)
Кореспондентът на съветския „ Известия “ в Луганск Дмитрий Зименкин, който живее на няколкостотин метра от прокуратурата описа във видео от мястото на случая, че в началото се е чул мощен гръм, като от сриването на строителни материали. После станало ясно, че е гръмнало на третия етаж в прокуратурата.

Кореспондентът добави, че всички дървета пред прозорците на Горенко са окачени с парцалчета от пердетата и завесите на кабинета му, по тротоара и на уличното платно има стъкла и дограма. „ Цялата територия е отцепена, правят се инспекции и на околните местности, има пожарни, само че няма открити източници на огън. “ – описа Зименкин.

Офисът на Генералната прокуратура се намира против постройката на Върховния съд на т. н. ЛНР, в която от през вчерашния ден върви развой против наблюдаващия на Организацията за сигурност и съдействие в Европа Дмитрий Шарбанов, който проруските управляващи в Луганск упрекват в държавна измяна и съдействие в интерес на Централно разузнавателно управление на САЩ.

В профила си в Телеграм водачът на луганските сепаратисти Леонид Пасечник съобщи, че Горенко и Стегленко са починали вследствие на терористичен акт и упрекна за това Киев. „ Взривът в постройката на Генералната прокуратура на ЛНР показва, че Киевският режим е минал всички вероятни граници на разрешеното. Днешното произшествие за следващ път подтвърждава, че Украйна при настоящето й управление е страна –терорист. “

Пасечник заяви, че службите на непризнавотот интернационално сепаратистко образувание са почнали търсене на лицата, които са съпричастни към осъщественото закононарушение. „ Ние, жителите на ЛНР не би трябвало да се поддаваме на суматоха, тъй като навръх това разчитат дейностите на терористите. “ – сподели Пасечник.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР