Главният прокурор на САЩ Уилям Бар призова Вашингтон и неговите

...
Главният прокурор на САЩ Уилям Бар призова Вашингтон и неговите
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ настоя съюзниците да ползват Nokia и Ericsson за борба с Huawei

Главният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар прикани Вашингтон и неговите съдружници да обмислят да слагат своя " огромен пазарен и финансов мускул " зад Nokia или Ericsson, с цел да ги създадат " надалеч по-сериозен " съперник на китайския телекомуникационен колос Huawei.

Повтаряйки мнения, направени от американския държавен секретар Майк Помпео в Лондон през предходната седмица, Бар охарактеризира Китай като " тирания, при която върхушката на Комунистическата партия ревностно пази монопола си върху властта ", като акцентира, че Съединени американски щати и техните съдружници " сигурно би трябвало интензивно да обмислят " да поддържат некитайски компании във връзка с построяването на 5G мрежата.
 Джонсън изправен пред протест на торите поради решението за Huawei
Джонсън изправен пред протест на торите поради решението за Huawei

Висши тори изследват дали могат да принудят гласоподаване в Камарата на представителите

Според Бар Западът би могъл да поддържа финландската и шведската телекомуникационни компании, като подсигурява " американската благосъстоятелност върху надзорен пакет, директно или посредством консорциум от частни американски и съюзнически компании ".

Бар разяснява тематиката по време на конференция за Китай и неговите " стопански злоупотреби ", като шефът на ФБР Кристофър Рей и шефът на Националния център за контраразузнаване и сигурност Уилям Иванина също се изрекоха. Преди конференцията Иванина твърдеше, че Китай краде търговски секрети от Съединени американски щати на стойност сред 300 и 600 милиарда $ годишно. Посолството на Китай във Вашингтон отхвърли изказванията като " изцяло безпочвени ".
 Европейски Съюз няма да не разрешава Huawei
Европейски Съюз няма да не разрешава Huawei

Европейската комисия публично ще разкрие рекомендациите към страните членки в сряда

По време на събитието Бар дефинира Китай като " максимален геополитически съперник " на Америка и предизвести, че е " пред другите и към този момент е водещ във връзка с 5G ", превземайки 40 % от пазара и " нападателно преследвайки задачите си ".

Коментарите на американския основен прокурор бяха направени единствено ден след публикуването на информация на " Ройтерс ", която се базира на източници, че висши американски публични лица, в това число министърът на търговията Уилбър Рос, Помпео и министърът на защитата Марк Еспър са възнамерявали да проведат среща с китайските си сътрудници по-късно този месец, с цел да обсъдят идните нови ограничавания против Huawei.
 Джонсън обърна тил на Тръмп и позволи на Huawei да взе участие в 5G мрежата
Джонсън обърна тил на Тръмп и позволи на Huawei да взе участие в 5G мрежата

Китайската компания е избрана за " продавач с висок риск "

Миналата седмица, откакто беше осведомен от службите за сигурност на Обединеното кралство, английският министър председател Борис Джонсън публично даде на Huawei роля в основаването на 5G мрежите на страната. Видимо озадаченият американски държавен секретар Помпео се срещна с английския си сътрудник Доминк Рааб скоро по-късно, като той разкритикува остро Пекин и Китайската комунистическа партия като " централната опасност на нашето време " и предизвести, че решението на Англия " основава риск " за западната сигурност.
 Съединени американски щати виждат Китайската комунистическа партия като
Съединени американски щати виждат Китайската комунистическа партия като " централна опасност на нашето време "

Съединени американски щати и съдружниците им трябвало да подсигуряват, че този век се ръководи от западните ценности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР