Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд съобщи, че ще бъде

...
Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд съобщи, че ще бъде
Коментари Харесай

Специален прокурор ще разследва как Джо Байдън е боравил с поверителни документи

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд заяви, че ще бъде назначен специфичен прокурор, с цел да проверява по какъв начин президентът Джо Байдън е боравил с поверителни държавни документи, когато е бил вицепрезидент, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че тази инспекция би могла да хвърли сянка върху предстоящото кандидатиране на демократа Байдън за преизбиране на президентските избори през 2024 година, предава Българска телеграфна агенция.

Главният прокурор Гарланд направи това известие часове откакто Белият дом разкри, че юристите на президента Байдън са намерили втори комплект класифицирани документи от времето му като вицепрезидент в складово помещение в неговия дом в щата Делауер.

Белият дом разкри в понеделник, че класифицирани документи от времето му като вицепрезидент са били открити в мозъчен концерн във Вашингтон.

" Сътрудничим си тясно с министерството на правораздаването от самото начало на инспекцията и ще продължим това съдействие със специфичния прокурор ", сподели специфичният консултант на президента Ричард Саубър, представен от Асошиейтед прес.

" Убедени сме, че една цялостна инспекция ще покаже, че тези документи са били неправилно преместени по нехайство, като президентът и неговите адвокати са работили неотложно, откакто са разкрили тази неточност ", акцентира Саубър.

Специалните прокурори в Съединени американски щати се назначават от време на време, с цел да проверяват политически деликатни случаи. Те извършват отговорностите си до известна степен без значение от управлението на министерството на правораздаването, в това число от Гарланд, който бе назначен от Байдън. Специалните прокурори от време на време, само че не постоянно, повдигат обвинявания, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР