Главният прокурор на Република България Иван Гешев получи поздравления от

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев получи поздравления от
Коментари Харесай

От Германия благодарят на Гешев за работата на екип от спецпрокуратурата по разследване за дрога

Главният прокурор на Република България Иван Гешев получи поздравления от Главната прокуратура в Бамберг - Германия и от Областната престъпна работа на Бавария по отношение на работата на прокурор Ралица Мравкова от Специализираната прокуратура, Петранка Рабаджиева, следовател от Отдел „ Следствен “ на СП, и проверяващи служители на реда от Групово дело „ БОП “ Министерство на вътрешните работи в осъществяване на Европейска заповед за следствие. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Отправена е признателност и почит към работата на целия екип за „ съвършено свършената работа “.

На 18.07.2022 година са осъществени процесуално-следствени дейности на територията на областите Бургас и Сливен под управлението на прокурор Мравкова и следовател Рабаджиева в наличие на 12-членен екип от Бавария – представители на Главната прокуратура в Бамберг, проверяващи служители на реда и специалисти.

Следственото дело в Бамберг се води против немски жители за присъединяване им в незаконен сговор (по българския Наказателен кодекс - закононарушение по член 321, алинея 6) за разпространяване на опиати и компютърни закононарушения.

По делото в Германия са събрани доказателства, че те са разпространявали онлайн неразрешени синтетични наркотични субстанции (модерна дизайнерска дрога - PINACA/.

Според прокуратурата в Бамберг са налице и данни, че огромна част от парите от противозаконната продажба на неразрешени субстанции са били изпирани в България посредством превеждането им по банков път, покупка на къщи, офиси, градеж на жилищен блок в Бургас и други за следваща продажба.

В хода на дейностите по следствието са осъществени 8 претърсвания на жилища и обиск на разположение. В къща в с. Черни връх, община Камено, област Бургас, са открити и конфискувани голям брой компютърни конфигурации и голямо количество документи. Иззет е и безценен автомобил, за който има данни, че е добит със средства от незаконната активност.

Къщата в с. Черни връх е населявана от родственици на един от разследваните за присъединяване в незаконния сговор, където той е живеел със фамилията си, преди да почине. Пред проверяващите роднините са дали подробни показания в качеството им на очевидци. Свидетелски показания са събрани и от други лица.

Събраните в България доказателства по делото са предадени на екипа от немски проверяващи по законовия ред още преди те да отпътуват от страната и ще бъдат присъединени към следственото дело на Главната прокуратура в Бамберг.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР