Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до
Коментари Харесай

Иван Гешев поиска изслушване на закрито заседание в НС заради разследвания за корупция по високите етажи

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители по отношение на съответни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Изслушването е поискано на съображение член 26 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, който планува разискване с народните представители на активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число при зародили усложнения в реализиране на функционалностите им.

Главният прокурор показва, че чуването следва да се организира при закрити врата поради съдържаща се в досъдебните производства сензитивна информация.

В писмото се акцентира, че отбраната на независимостта на правосъдната власт е неразривно обвързвана с прозрачността и съдействието с другите управляващи. Откритият разговор би спомогнал за одобряване на европейските стандарти за гарантиране на непоклатимост и правдивост за обществото, показва Иван Гешев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР