Главният прокурор лъже. Напоследък не общувам с премиера, защото той

...
Главният прокурор лъже. Напоследък не общувам с премиера, защото той
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Главният прокурор лъже

" Главният прокурор лъже. Напоследък не поддържам връзка с премиера, тъй като той става част от казуса, а не част от решението ". Това сподели Иво Прокопиев, който на 26 октомври прокуратурата упрекна в пране на пари.
По думите му за новото обвиняване (във връзка с " Каолин " ) " структурата е същата и също толкоз неуместна. През 2018 година откриват, че 2001 са подписани покупко-продажби, които са довели до пране на пари. "
Прокопиев посочи, че всички покупко-продажби са станали с присъединяване на десетки интернационалните консултанти и огромни капиталови банки.
" Не може някакъв човек внезапно да каже – има нарушаване. Специално за " Каолин " е водено правосъдно дело, прокуратурата е предявила обвинявания и съдът ги е отхвърлил ", изясни Прокопиев в изявление за bTV.
Той дефинира протичащото се, като " безогледна нагла офанзива и тотално пренебрежение към решенията на българския съд. Тя е ориентирана против мен самите обстоятелства самото обвиняване стана лятото. За мен обяснението е новият брой на вестник " Капитал ". Той излезе сутринта и няколко часа по-късно излезе въпросното обвиняване, което цели да окаже напън, а не толкоз да търси правда и правдивост, тъй като за тези месеци в случай че искаше да го направи нямаше да чака толкоз. "
Прокопиев добави, че става въпрос за много професионално следствие, обвързвано с хора, които имат връзки с основния прокурор: " За мен причинно-следствената връзка е доста директна – това е част от цялостното мачкане на всички самостоятелни медии, това не е демонстрация на някаква храброст. "
По думите му е неверно да се поставят всички богати хора в един кюп, както и всички приватизационни покупко-продажби в един кюп.
" Каолин " е противоположното на това което се е случва с " Полимери ". " Шишеджам " влага в Търговище в три стъкларски завода – това са хиляди работни места, сега притежателят на " Каолин " е един от водещите в този бранш ", изясни още Прокопиев.
Според него обстоятелството, че обвиняванията към него са повдигнати в деня, в който са задържани и Баневи, е " преднамерено издирван резултат да се съберат двата сюжета дружно. "
Прокопиев прикани за огромните медийни следствия да бъде притеглен интернационален прокурор или най-малко интернационалните наблюдаващи. Той заяви, че е почнал дело против страната в Страсбург, поради дейности на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ): " В България беше въведено едно репресивно законодателство, което вкарва хипотеза за виновности. КПКОНПИ е един тип гражданска прокуратура, която е свободна да постанова ограничения до правосъдния развой. "
Прокопиев заключи, че " това обвиняване е толкоз неуместно, че те в никакъв случай няма да посмеят да го внесат в съда. В случая с " Каолин " обществото единствено ще е спечелило. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР