Главният прокурор Иван Гешев участва в операцията срещу битовата престъпност

...
Главният прокурор Иван Гешев участва в операцията срещу битовата престъпност
Коментари Харесай

Иван Гешев обиколи малки населени места в Монтанско

Главният прокурор Иван Гешев взе участие в интервенцията против битовата престъпност в община Монтана, научи организация BulNews.
Заедно с окръжния прокурор Нина Борисова и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Пламен Томов, разговаряха с хората в монтанския квартал „ Кошарник” и селата Габровница, Д-р Йосифово и Войници. Поводът за визитата в обитаемоте места е, че в тях най-често се правят битови закононарушения.
„ Хората, най-вече възрастни съжаляват за изгубеното. Причинете за престъпността са липса на обучение, на образование и работа. Това, което прокуратурата не може да реши. Това, което ние дружно с Министерство на вътрешните работи можем да създадем е противопоставяне и предварителна защита на престъпността”, съобщи пред публицисти Иван Гешев.
Той се срещата си с прокурорската гилдия и се разноски в центъра на Монтана.
25 служители на реда, дознатели и прокурор вземат участие в днешната интервенция в селата от общината.
Засега няма арестувани, открити са нелегално добити дърва, марихуана в гражданин на село Габровница.
С 40 % по-малко са битовите закононарушения станали в района през месец февруари тази година спрямо предходната, сподели шефът на полицията. А задачата на полицията и прокуратурата е до края на 2020 година битовите закононарушения в страната да намалеят с една трета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР