Главният прокурор Иван Гешев се срещна с ученици от Сандански,

...
Главният прокурор Иван Гешев се срещна с ученици от Сандански,
Коментари Харесай

Главният прокурор пред ученици в Сандански: До справедливост се стига при спазване на правилата /видео/

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с възпитаници от Сандански, с които беседва по настоящи тематика за страната ни.

Обвинител №1 бе запитан от учениците „ по какъв начин ще ни убедите, че в България има правдивост “.

„ Законът е инструмент да постигнеш правдивост. Некачествен ли е, не можеш да я постигнеш. Едно от главните неща, с цел да успеем, е да съблюдаваме разпоредбите. Докато не разберем, че би трябвало всички да съблюдаваме разпоредбите, няма по какъв начин да стигнем до тази правдивост, която самите ние желаеме “, съобщи Гешев.

Той добави, че упованията на жителите не постоянно се покриват със закона. Често се сливат отмъщение и правдивост, като законът е този, който дава стандарта за правдивост.

„ Събирайте информация и правете избори. Не оттова, където ви хареса, а от два разнообразни източника, които да сравните, да си извършите изводите. В обществените мрежи има един термин „ обществени балони “. Хората стоят в едни групи, където всички приказват едно и също, споделят едно и също и се усещат щастливи. Само че не е наложително тази група да приказва истината. Тя може да е манипулирана за реализиране на избрани цели “, съобщи още Гешев.

Той посъветва учениците да имат блян за развиване, тъй като точно те могат да трансформират нещата, когато има общественост и единство.

По отношение на пълномощията на прокуратурата Гешев съобщи, че огромна част от българите не знаят какво тъкмо прави прокуратурата и мислят, че се занимава с всичко – от раждаемостта до прираста на слънчогледа. Той добави, че прокуратурата има много по-ограничен кръг от пълномощия.





„ Прокуратурата е единствено една част от правосъдната власт, а наказателното правораздаване е 10% от всички каузи. В останалите 90% прокурор не взе участие “, съобщи Гешев.

Запитан при какви условия би се отказал от поста си, основният прокурор разгласи, че би го направил, в случай че не може да е потребен на хората и да си прави работата вярно.

По отношение на общественото разделяне Гешев съобщи, че финансовите средства на всички места по света слагат хората в по-добро състояние. „ Ако си милионер, постоянно можеш да вземеш най-хубавите юристи, а в случай че си обществено слаб – ще ти назначат длъжностен бранител. Това изначално трансформира опциите да защитиш своите права “, сподели основният прокурор.

Иван Гешев се обърна към учениците с думите: Вие сте бъдещето на страната и в случай че имате предпочитание, можете да измененията ненапълно страната, да живеете по-добре. Трябва да не губите вашата сила и възторг и да имате идеали./Tribune.bg

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР