Главният прокурор Иван Гешев се самоопредели като български ястреб, който

...
Главният прокурор Иван Гешев се самоопредели като български ястреб, който
Коментари Харесай

Българският ястреб Гешев за бокса с адвокати, умните и глупавите олигарси

Главният прокурор Иван Гешев се самоопредели като " български ястреб ", който обича съветската група " Любе ", само че преследва съветски шпиони. Вижда себе си като боксьор, който се бие на разнообразни фронтове - олигарси, юристи, " умните и красивите " или " психодесните ", както самичък ги назовава. Гешев показа това в сряда пред БНР в нещо като програмно изявление, водено от проруски нстроения публицист Петър Волгин. В него за следващ път описа за двете си съществени цели – битката с корупцията и с битовата престъпност.

Все едно да ти вържат ръцете на боксов мач

Гешев е в спор с юристите, откакто дефинира предложенията за промени в конституцията на " Български юристи за правата на индивида " като безочливост. На изявлението му реагираха и Висшият адвокатски съвет, и Съюзът на съдиите в България. В сряда и от Българския хелзински комитет приканиха Висшия правосъден съвет да вземе отношение поради държанието на основния прокурор.

Гешев няма желание да се извини, стана ясно от думите му. Тъкмо противоположното – той удостовери мнението си, че настояването за повече надзор върху прокуратурата е безочливост. Той изясни, че изказал персонално мнение като жител, а някои се опитвали да му наложат цензура. Гешев акцентира, че имал право на мнение като всеки и не можело " не може единствено юристите да приказват ". Искането за опрощение било като един боксьор да не му харесва стила на другия и по тази причина да изиска ръцете му да бъдат вързани.

" Един български прокурор не може да си разреши да приказва неща, които не са правилни, един юрист разполага с по-широк инструментариум ", сподели основният главният прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР