Главният прокурор Иван Гешев разпореди днес на министъра на вътрешните

...
Главният прокурор Иван Гешев разпореди днес на министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Гешев вдига на крак МВР и ДАНС заради боклука

Главният прокурор Иван Гешев разпореди през днешния ден на министъра на вътрешните работи и на ръководителя на ДАНС осъществяване на взаимни инспекции за съблюдаване на Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда от притежателите на боклуци на територията на страната.

Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

Проверката е разпоредена за осъществяване на преценка за съществуване на предпоставки за практикуване на пълномощията на Прокуратурата на Република България.

В хода на инспекцията следва да бъдат открити всички „ притежатели на боклуци “ по смисъла на §1, т.29 от ЗУО на територията на Република България, като се изискат и приложат следните документи – позволение, сложно позволение или регистрационен документ по член 35 от ЗУО за съответната активност и площадка и други

Ще бъде осъществена инспекция за съблюдаване на отговорностите на лицата по т.1 по член 8, ал.2 от ЗУО. Разпоредено е да бъде изискана информация за осъществявани инспекции от контролните органи на лицата по т.1 – съответните Регионална инспекция за опазване на околната среда и кметове на общини, и подхванати ограничения, при положение на открити нарушавания.

Главният прокурор Иван Гешев е указал при директно определяне на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, неотложно да се уведоми и съответната способена прокуратура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР