Главният прокурор Иван Гешев поиска държавата да вземе още по-радикални

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска държавата да вземе още по-радикални
Коментари Харесай

Гешев призова за въвеждане на вечерен час и контрол на движението в големите градове

Главният прокурор Иван Гешев изиска страната да вземе още по-радикални ограничения в битката с ковид. В изявление за " Нова телевизия " той предложи въвеждането на вечерен час, както направи Сърбия през вчерашния ден, и надзор на придвижването в огромните градове, написа " Дневник ".

``
реклама
Така Гешев още веднъж подмятна своя концепция по какъв начин да работи властта в изключителното състояние, в което се намира страната от предходната седмица. В понеделник той прикани за стягане на ограниченията, като акцентира, че думите му са като на елементарен жител. Вчера пък, по време на съвещанието на правната комисия, която одобри на първо четене Закона за ограниченията за изключителното състояние, Гешев изрази мнение, че Банско би трябвало да бъде подложен под карантина неотложно поради инфектираните чужденци с ковид. Няколко часа по-късно здравният министър издаде заповед, с която сложи под карантина зимния курорт.

" Отговорните лица би трябвало да работят съответно и неотложно. Трябва да се работи с дата през вчерашния ден, тъй като през днешния ден към този момент се бавим. Призовавам за радикални ограничения, в случай че би трябвало, да се вкара вечерен час и надзор на придвижването в огромните градове ", сподели основният прокурор.

Според него в сходна обстановка ще може да се върви единствено до хранителни магазини и аптеки, като за задачата ще се попълня декларация къде отиваш. Ако някой бъде спрян и се е отклонил от посочения маршрут в декларацията, ще го чакат " огромни наказания ".

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 12 секунди) Рейтинг: 22362 | Одобрение: 7217 Е, добре де, в случай че желая да сляза през Морската градина на Варна до морето, отново ли декларация ще попълням къде отивам? Егати, тоя напълно изтрещя.  Гняв https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР