Главният прокурор Иван Гешев нарече приетия на първо четене от

...
Главният прокурор Иван Гешев нарече приетия на първо четене от
Коментари Харесай

Иван Гешев: Просто трябва повече четене, това ще кажа за г-жа Йорданова

Главният прокурор Иван Гешев назова признатия на първо четене от парламентарната Комисия по правни въпроси проектозакон за противопоставяне на корупцията " покруса от юридическа позиция ":

" А другояче, от политическа ще приказвам най-общо, тъй като не съм политик, само че тъй като обичам историята ще кажа, че фантазията на всички властническо мислещи водачи е да си основат политическа полиция. И постоянно тази политическа полиция най-после се обръща против тях. Това е общ исторически извод, дори не е политически. Просто по този начин ми хрумва, не знам за какво ", разяснява обвинител номер едно, представен от БНР

След близо 4-часовото му чуване в парламентарната комисия Иван Гешев разяснява и показания от през вчерашния ден от Министерството на правораздаването план за механизъм за търсене на наказателна отговорност на основния прокурор и на неговите заместници.
Според Гешев законовите оферти опонират на Конституцията:

" Ще препоръчам решението на Конституционния съд, с което анулира предходния закон на ГЕРБ. То е доста ясно и мисля, че би обогатило доста адвокати, които се стараят да вършат такива авангардни промени в законодателството, които, за жалост, опонират на Конституцията, съгласно мен. И това го сочи Конституционният съд, не го посочвам аз. Просто би трябвало повече четене, това ще кажа за госпожа Йорданова " (правосъдният министър в оставка).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР