Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Стефан Янев са обсъдили

...
Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Стефан Янев са обсъдили
Коментари Харесай

Иван Гешев и служебният премиер проведоха разговор за избори...

Главният прокурор Иван Гешев и министър председателят Стефан Янев са разискали провеждането на изборите на 11 юли в телефонен диалог, оповестиха от прокуротурата. Гешев е разговарял по тел. и с ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.

Главният прокурор е удостоверил ангажираността на прокуратурата за интензивно взаимоотношение сред всички виновни институции за гарантиране на почтени и транспарантни избори.

" Българската прокуратура е подхванала всички законови дейности съгласно пълномощията си за обезпечаване спазването на закона преди, по време и след изборния ден ", декларирал Иван Гешев.

Той е припомнил, че във всички области на страната са основани Областни междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противодействията на закононарушенията срещу политическите права на жителите на територията на съответния район. На централно равнище действа и Междуведомствено звено за взаимоотношение сред Прокуратура на Република България и ДАНС, а към Върховната касационна прокуратура ще действа и дежурно звено от прокурори и чиновници, което ще обобщава постъпващите сигнали за възможни нарушавания и закононарушения, свързани с изборния развой.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР