Главният прокурор Иван Гешев хвърли ръкавицата на министъра на правосъдието

...
Главният прокурор Иван Гешев хвърли ръкавицата на министъра на правосъдието
Коментари Харесай

Гешев хвърли ръкавицата. Предложение към Н. Йорданова и Хр. Иванов

Главният прокурор Иван Гешев хвърли ръкавицата на министъра на правораздаването Надежда Йорданова и на ръководителя на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов. Той им изпрати писма, с които ги кани на обществен спор по направения от Министерството на правораздаването и импортиран за разискване законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, с който се предлага закриване на профилираното правораздаване, оповестяват от Прокуратурата.

В писмото се удостоверява, че Прокуратурата напълно поддържа концепцията за нужда от правосъдна промяна за усъвършенстване на наказателния развой и гарантиране върховенството на закона, само че „ за жалост съкратените периоди на публичното разискване не разрешиха да се развие мечтаният от магистратите спор “, се споделя още в прессъобщението.

Главният прокурор показва, че поради показаната персонална ангажираност и отговорност на поканените, провеждането на професионален разговор пред медиите в необятен формат по значим за обществото въпрос, какъвто е закриването на профилираното правораздаване, постоянно е от голяма важност за вземането на най-полезното решение.

„ Предвид общите ни цели за неприкритост, бистрота и отчетност, споделям убеждението, че провеждането на обществен спор би дал на българските жители опцията да се срещнат, както с Вашите, по този начин и с моите юридически причини освен по посочената тематика, само че и във връзка с тематики, касаещи методите за реализиране на високо възприятие на правдивост у българските жители “, отбелязва в поканата си основният прокурор.

Иван Гешев  е подготвен да взе участие в обществения спор в комфортно за Надежда Йорданова и Христо Иванов време в постройката на Народното събрание или в Министерски съвет, като се изключи всеки четвъртък от работната седмица поради провеждането на съвещание на Висш съдебен съвет по искане на министъра на правораздаването. Прокуратурата удостоверява желанията си за дейно и ползотворно съдействие в духа на общата цел за гарантиране правата на жителите и обезпечаването на заслужено правораздаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР