Главният прокурор Иван Гешев е посетил вчера американското посолство в

...
Главният прокурор Иван Гешев е посетил вчера американското посолство в
Коментари Харесай

Гешев хвърля бомба утре по БНТ, ходил да се мазни на Козяк

Главният прокурор Иван Гешев е посетил през вчерашния ден американското посолство в София по своя молба. Престоят му в дипломатическата задача траял малко повече от 2 часа. Официално е координирал някои информации от значими следствия против висши политици с американските партньорски служби, само че евентуално става дума за финален опит да избави поста и кожата си, настояват осведомени.

Очаквано през днешния ден Висш съдебен съвет не освободи от поста Гешев и процедурата ще се забави известно време. Хора от обкръжението на основния прокурор настояват, че се чакат зашеметяващи разкрития, които могат да трансформират напълно обстановката в страната.

Вероятно Главния е тръгнал вабанк против най-силните политически кръгове в страната. Дори се допуска - без очевидни доказателства, - че в тази война той е получил поддръжка от президента Румен Радев.

Гешев най-вероятно ще направи изказване по Българска национална телевизия в петък. Той ще се възползва от правото, което му дава член 52 от Закона за радио и телевизия.

Той гласи, че право на послание по Българска национална телевизия и БНР имат президентът, шефът на Народното събрание, министър председателят, ръководителят на Конституционния съд и тримата огромни в правосъдната власт - основният прокурор и шефовете на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

До момента представителите на правосъдната система, както и шефът на Конституционен съд, не са се възползвали от този текст. Така че Гешев ще е първият от тримата огромни, който ще прави изказване по Българска национална телевизия. Какво ще каже към момента не е ясно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР